Egyáltalán számít még manapság valakinek, hogy egy nő/férfi ilyeneket tudjon?
Nekem számít,hogy azért egy polcfelfuráshoz,kapcsolóátszreléshez vagy asztalösszerakáshoz ne kelljen szerelőt hivni...bár mérnöknő lévén ezek nekem sem okoznak gondot,együtt csinálunk ilyesmit (bár sokmindre párom tanitott meg)
Neki is számit,hogy nem rendelni kell,meg mezázni,hanem fél óra alatt olyan vacsit ütök össze,hogy a mamája nem tud olyat...de ő is megtanult mellettem finomakat főzni.
Kötés,varrás,egyéb ilyen...aki akar,tud...de se idő,se energia rá...egyszerűbb megvenni készen...majd ha nyugddijas leszek,talán...de nemhiszem:D
23/N
hogyhogy...? hát ez nem "manapság" hogy életre alkalmas-e valaki vagy minden szirszarért segítséget kell hívnia, mert nem tud beverni egy szöget, vagy megfőzni egy bolognait.
vannak fokozatok, az ALAPSZINT amit majdnem mindenki tud, vagy tudnia illene, feltenni egy képet a falra, felvarrni a leszakadt gombot, kimosni egy blúzt ha elromlott a mosógép, kicserélni egy izzót, összedobni egy vasárnapi ebédet...stb stb
és van egy másik szint, a szakácsművészet, kísérletezési kedv, magasabb fokú kreatív hobbik pl megvarrni egy ruhát vagy megkötni egy pulóvert, vagy átparkettázni a lakást.
én tudok főzni, sütni, takarítani, mindent, ez természetes és szívesen csinálom, de ugyanakkor cikinek érezném ha nem tudnék "barkácsolni" azaz pl felfúrni egy polcot vagy ilyenek :-o
kötni vagy varrni nem tudok, az nem alapvető, nem az "életben maradáshoz" kell, hogy ne fulladjak bele a koszba vagy ne haljak éhen.. na de főzni! főzni kreatív, főzni jó, enni kell és nem mindegy, hogy mit, hagyományőrzés, örömet okoz a szeretteinknek, és igényesség is. hogy nem rendelek. nem tudom a szüleimet vagy nagymamámat megkérni hogy minden nap hozzon húslevest mert 3000km-re lakom tőlük.
a férfiak inkább "technikai" beállítottságúak, én nem tudok egy motort megszerelni, de a búvárfelszerelésemet úgy-ahogy meg tudom :D
Egyetértek azzal, amit már többen írtak. Nem az számít, hogy ha hengerfejes a kocsi, akkor meg tudja csinálni, hanem,hogy alap dolgokhoz ne kelljen szerelőt hívni. Ne kelljen segítséget kérni egy kép felrakásához mondjuk. Nálunk is szellemi munkás a férjem, de nem állt meg tegnap sem előtte az élet, mert a tusoló gégecsövét ki kell cserélnie. Ehhez szerintem luxus szerelőt hívni, még ha meg is tehetnénk. Ahogy gondolom neki is jó, hogy tudok főzni és nem kell kaját rendelni. Persze nálunk is előfordul, mert mindennap én sem tudok főzni, de azért össze tudok dobni este valamit, ha megéhezünk!
Más kérdés,hogy ezeket a dolgokat mikor várja el az ember. Tehát amíg otthon laktunk ő sem szerelt, én sem főztem. Mert ugye ott voltak a szülők,akik megcsinálták. Ezzel nincs is gond. Nekem pl. otthon nagyon keveset kellett főzni,mert anyukám otthon dolgozott és meg tudta csinálni. Akkor kezdtem el tanulni főzni,amikor elköltöztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!