Hogy kell a babánk nevét megváltoztatni. Egyáltalán mind 2 szülője vezetéknevét viselheti?
szerintem nem jó így kombinálni főleg nem kötőjellel bár a Varga Nagy István így elég átlagos és így szimpi is.
Csak gondolok itt a sulis évekre meg minden kicsit nehéz lesz majd neki megtanulni meg mire leírja.Én ezért nem pártolom pl a 3 neveseket vagy a 2. nevet.
pl.: Nagy Anna Réka meg ilyenek...szerintem egy név is bőven elég ha meg annyira tetszik nekik akkor váltás :) vagy csak szólítsák becenévként.
Bocsi ez nem ide jött volna mivel nem lényeges most csak megjegyeztem: )
én úgy tudom, hogy csak akkor lehet igy kombinálni, ha az egyik szülő neve is kombinált pl.
apa: kovács istván
anya leánykori neve: kis mária
anya házassági neve: kovács-kis mária
akkor lehet a gyerek neve kovács kis péter
én úgy tudom, hogy csak ebben az esetben. ha az anya maradt kis mária, vagy a következő nevet vette fel: kovács istvánné, kovácsné kis mária, akkor nem lehet a gyerek nevében kombinálni a két vezetéknevet.
vagy legalábbis valamelyik szülőnek is meg kell változtatni a sajátját kötőjeles változatra, praktikusan az anya szokta ezt megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!