Lehet bármi probléma ha gyerekek a nagyszülővel maradnak,meg én külföldön dolgozom?
Sajnos meg szűnt a munkahelyem,gazdasági okokból.Jelenleg munkát keresek de nagyon kevés sikerrel eddig..Viszont kaptam egy állás ajánlatot Ausztriába.kb 2 hónap lenne,hogy össze szedjem a pénzt,hogy Pestre tudjunk költözni (ott sok helyen el tudnék helyezkedni).A gyerekek apjával 1,5 éve külön élünk. (Olyan dolgokat csinált,ami miatt el hagytam).Az apuka semmibe se segít,se anyagilag se sehogy..)meg jelenleg házastársak vagyunk).Mamaval lakunk a gyerekek imádják a nagy 6,5 éves a kicsi 2,5.
Szerintetek ki mehetek erre a 2 hónapra úgy hogy 2 hetente hétvégén hazajövök?Lehet bármilyen “gyámügyi” probléma?
Köszönöm ha valszol tok
Igen.
Te vagy a törvényes képviselőjük, a nagyszülők semmit sem tudnak nélküled intézni.
Viszont megelőzhető a probléma, ha ti mentek be a gyámhivatalba, családba fogadást kérni, a nagyszülő lesz a gyám, eljárhat a távol létedben.
Ez nem végleges.
Viszont ha nincs rendezve, és a két hónap alatt ne adja Isten, de történik valami, akkor azért is elővehetnek, hogy elhagytad őket, mert a törvényes képviselőjük (jelen esetben te) nem volt vele/velük.
Köszönöm a válaszokat!
“Kicsit” megnyugtattatok❤️
Viszont a szívem faj,hogy itt kell őket addig hagynom,hiába tudom a legjobb kezekbe lesznek..
Jovoheten be megyünk a gyamugyre,és beszélünk velük!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!🥰
Jaj ne is mondd..
Én is ettől felek,hogy így fogjak gondolni,hogy “elhagyom” őket.
Pedig a szívem szakad meg..
Őszinte leszek csak azért “éri” meg ez a 2 hónap,mert 3800€ jövök haza tisztán ebből le vontam már egy/ket költséget.
És ebből ki tudok venni egy albérletet Pesten.
De ez tart csak vissza,hogy ne az legyen bennük,nincs apa és meg anya is itt “hagy” minket😭
Nyugi.
Hid fel a gyerekeket minden este. Maselj nekik esti meset vagy csak beszeljetek.
2 hónap? 100%? Oké, de ha kicsit jobb lakás kell, az már 3, de kell bútor, így 4, a gyereknek új suli, ovi, oda kell boríték, hogy felvegyék, az már 5, ... ÉS! Mi van, ha nem lesz melód Bp.-en? Vagy éhbér?
A lényeg, nem lesz baja a gyereknek, de ne mondjatok neki 2 hónapot, sőt, semmi fix időt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!