Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet bármi probléma ha...

Lehet bármi probléma ha gyerekek a nagyszülővel maradnak,meg én külföldön dolgozom?

Figyelt kérdés

Sajnos meg szűnt a munkahelyem,gazdasági okokból.Jelenleg munkát keresek de nagyon kevés sikerrel eddig..Viszont kaptam egy állás ajánlatot Ausztriába.kb 2 hónap lenne,hogy össze szedjem a pénzt,hogy Pestre tudjunk költözni (ott sok helyen el tudnék helyezkedni).A gyerekek apjával 1,5 éve külön élünk. (Olyan dolgokat csinált,ami miatt el hagytam).Az apuka semmibe se segít,se anyagilag se sehogy..)meg jelenleg házastársak vagyunk).Mamaval lakunk a gyerekek imádják a nagy 6,5 éves a kicsi 2,5.

Szerintetek ki mehetek erre a 2 hónapra úgy hogy 2 hetente hétvégén hazajövök?Lehet bármilyen “gyámügyi” probléma?

Köszönöm ha valszol tok

ma 17:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Nyugodt szívvel a gyerekek érdekében is cselekszel,sok sikert🙂
ma 17:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Te vagy a törvényes képviselőjük, a nagyszülők semmit sem tudnak nélküled intézni.

Viszont megelőzhető a probléma, ha ti mentek be a gyámhivatalba, családba fogadást kérni, a nagyszülő lesz a gyám, eljárhat a távol létedben.

Ez nem végleges.

Viszont ha nincs rendezve, és a két hónap alatt ne adja Isten, de történik valami, akkor azért is elővehetnek, hogy elhagytad őket, mert a törvényes képviselőjük (jelen esetben te) nem volt vele/velük.

ma 17:21
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

“Kicsit” megnyugtattatok❤️

Viszont a szívem faj,hogy itt kell őket addig hagynom,hiába tudom a legjobb kezekbe lesznek..

Jovoheten be megyünk a gyamugyre,és beszélünk velük!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!🥰

ma 17:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Viszont az a két hónap tényleg csak két hónap legyen, és valóban tudd megoldani, hogy kéthetente hazajársz. Egy gyerek életében nyilván nagyon fontos az édesanya. Nálunk is úgy indult, hogy csak pár hónap és gyakori hazalátogatás, aztán nem pont ez lett belőle. A mai napig nem tudtam magam teljesen túltenni azon az "elhagyáson", hiába nagyon nagyon jó a kapcsolatom azóta a szüleimmel.
ma 17:38
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
4*anyukád elhagyott??sajnálom,mondjuk sok olyan anya van aki munka miatt ment ki dolgozni a végén nem ment haza
ma 17:44
 6/13 A kérdező kommentje:

Jaj ne is mondd..

Én is ettől felek,hogy így fogjak gondolni,hogy “elhagyom” őket.

Pedig a szívem szakad meg..

Őszinte leszek csak azért “éri” meg ez a 2 hónap,mert 3800€ jövök haza tisztán ebből le vontam már egy/ket költséget.

És ebből ki tudok venni egy albérletet Pesten.

De ez tart csak vissza,hogy ne az legyen bennük,nincs apa és meg anya is itt “hagy” minket😭

ma 17:48
 7/13 anonim ***** válasza:
35%
2 hónap nem a világ...
ma 18:04
 8/13 anonim ***** válasza:
42%

Nyugi.

Hid fel a gyerekeket minden este. Maselj nekik esti meset vagy csak beszeljetek.

ma 18:07
 9/13 anonim ***** válasza:
#6, ezért figyelj oda arra, hogy tényleg csak két hónap legyen, és valóban folyamatosan tartsd velük a kapcsolatot telefonon is, ahogy a 8-as írta. Amikor telefonon beszélsz velük, akkor pedig tényleg ők legyenek a fontosak. Az én esetem más, kicsit idősebb voltam már és évekről volt szó.
ma 18:25
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

2 hónap? 100%? Oké, de ha kicsit jobb lakás kell, az már 3, de kell bútor, így 4, a gyereknek új suli, ovi, oda kell boríték, hogy felvegyék, az már 5, ... ÉS! Mi van, ha nem lesz melód Bp.-en? Vagy éhbér?

A lényeg, nem lesz baja a gyereknek, de ne mondjatok neki 2 hónapot, sőt, semmi fix időt!

ma 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!