Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férj utálja a piát és utálja,...

Férj utálja a piát és utálja, ha a felesége iszik, de mégis állandóan veszi a piát. Miért?

Figyelt kérdés

Férjem nem iszik alkoholt és kimondottan nem szereti, ha valaki iszik körülötte.

Én (feleség) korábban alkohol problémával küzdöttem.

Férjem állandóan veszi a piát és be is teszi a hűtőbe. Felszólít, hogy behűtötte, igyak...

Korábban voltak alkaholproblémáim, emiatt nagyon nehéz megállnom, hogy ne igyak.

Ezt a férjem, nagyon jól tudja.

Akkor miért vesz mindig piát?

Kezdem azt hinni, hogy tönkre akar tenni. Ki akar nyírni.

Mi a véleményetek?

jan. 15. 22:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Egyetlen dolgot hagytál ki. Amit más is kérdezett.

Megiszod. Pont. Ezért hozza.

Gyönyörű kapcsolat. Mi a kérdésed? Miért írtál ide?

jan. 16. 06:03
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Kommunikálj a férjeddel!

Józsi! Tudod, hogy korábban alkoholista voltam. Már több éve tiszta vagyok. Légy szíves ne kisérts engem a piával! Egy életre leraktam az alkoholt. Ha te sem és én sem fogyasztunk alkoholt akkor minek veszel piát? Kidobott pénz.

jan. 16. 06:35
 13/22 anonim ***** válasza:

Miért?

Mert egy agyhalott barom.

jan. 16. 07:41
 14/22 anonim ***** válasza:
28%

Az kemény :( Több ötletem is támadt, mint a:

1)Manipuláció vagy kontrollálási vágy. A férjed szándékosan veszélyezteti a józanságot, az kontrolláló viselkedésre vagy manipulatív szándékra utalhat. Ez arra irányulhat, hogy a te függő maradj vagy gyengébb helyzetben legyél, ami érzelmi bántalmazás formáját öltheti.

2. Passzív-agresszió.

Elképzelhető, hogy a férjed dühös vagy elégedetlen valamivel a kapcsolatban, és ezzel a passzív-agresszív viselkedéssel próbálja kifejezni a frusztrációját ahelyett, hogy nyíltan beszélne róla.

3. Empátiahiány vagy nárcisztikus hajlamok. A férjed tudatosan figyelmen kívül hagyja a múltbéli problémáid és jelenlegi kéréseid, az empátiahiányra utalhat. Szélsőséges esetben ez a nárcisztikus személyiségzavar egy jele lehet, amely során az illető saját szükségleteit helyezi előtérbe mások érzéseivel szemben.

4. Szabotázs mint tudattalan mechanizmus. Előfordulhat, hogy a férjed nem szándékosan, hanem tudattalanul szabotálja a felesége józanságát, például azért, mert nem érzi magát kényelmesen a megváltozott dinamikában, mert a te erősebbé váltál.

5. Traumák, feldolgozatlan érzelmek is lehetnek. Például, ha az alkoholfogyasztás korábban is jelen volt a kapcsolatban, ez egy rosszul kezelt módja lehet annak, hogy a régi mintákat fenntartsa. Vagy a szülei alkoholizáltak.

6. Az is lehet, hogy a saját, rejtett problémái vannak az alkohollal. Bár nem iszik, az alkoholhoz való viszonyulása nem egészséges és ez ellentmondásos viselkedéshez vezet.

7. Szándékos ártás vagy bántalmazás? Ha tönkre akar tenni téged, az érzelmi vagy akár pszichológiai bántalmazás jele lehet (pszichopátiás vagy antiszociális személyiségvonások).

De ezt neked kell tudnod jobban, te ismered. Amúgy egy szakember felkeresése erősen ajánlott, elsősorban neked, később közösen. Az se kizárt, hogy elhagyd ezt a mérgező kapcsolatot.

jan. 16. 07:51
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Anyósom 30 évig keményen ivott. Egyik napról a másikra lerakta a poharat. Apósom hiába vitte haza,itta előtte, neki nem kellett. Értem,hogy a kísértés mellett nehezebb megállni,de ha te megiszod,mert ő azt mondja, akkor ne csak benne keresd a hibát. Ha ahhoz van erőd,hogy megidd,akkor legyen ahhoz is, hogy előtte kiöntöd a mosogatóba.
jan. 16. 08:02
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

Már megint az AI a 14-es válaszban!

Annyira gusztustalan!!!

jan. 16. 08:11
 17/22 anonim ***** válasza:
55%
Eddig se sok önálló gondolata volt az embereknek, mentek a birkacsorda után. Most az AI-val a józan paraszti ész már a nullára csökkent. R.I.P Magyarország
jan. 16. 08:15
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A szeme előtt bsznám a földhöz az üveget, és másnap beadnám a válást.

Ez, amit csinál érzelmi bántalmazás.

jan. 16. 11:37
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A feleség komolyan elhiszi magáról, hogy csak egy olyan férfi mellett élhet, aki lelki terrorban tartja?
jan. 16. 12:45
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez a legkevésbé se AI, 16-os és 17-es, nektek annyiból áll az AI, hogy különálló bekezdésekben ír? Speciel az AI nem szokott számozni, mert esszékre van kalibrálva, az pedig nem számoz. Az AI-nak jellegzetes, tudálékos, természetellenes stílusa van, ez pedig egy kifejezetten emberi, nagyon okos, éleslátó szöveg, magam is pont ezekre gondoltam a 3-as kérdéseimmel, csak a válaszok előtt (amiket azóta is várok) nem akartam előreszaladni. Attól, hogy valaki képes választékosan, felkészültségét tükrözve, szakszerűen, összetett mondatokban írni, még nem lesz gép! Az AI-t én üldözöm a legjobban a gyakorin. De egyébként nyugodtan beteheted egy AI ellenőrzőbe, nem lesz találatod.
jan. 16. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!