Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiváltsam a zálogba adott...

Kiváltsam a zálogba adott ékszereimet?

Figyelt kérdés
Nemrég rákényszerültem, hogy zálogba adjam néhány ékszeremet, amiket még a nagymamámtól kaptam, akit nagyon szerettem, de már nem él. Két hét múlva kellene kiváltanom az ékszereket, de valahogy nem hiányoznak, eddig is csak kb egyszer hordtam őket, csak álltak a szekrény mélyén. Összegyűjtöttem annyi pénzt, hogy ki tudjam váltani, de másra is el tudnám költeni ezt a pénzt. Viszont félek, hogy később esetleg mégis megbánom, hogy hagytam elveszni a nagymamámtól kapott ékszereket. Ti mit tennétek a helyemben?
dec. 6. 13:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Bármi is az, biztosan sokkal jobban el tudod adni, mint ami kölcsönt a zálogház adott neked érte. Ott mindenért sokkal a piaci értéke alatt adnak csak. Akkor is megéri kiváltani, ha másnap eladod.
dec. 6. 16:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd ki, mivel visszateheted, ha kellene.
dec. 6. 17:13
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Mivel több ékszerről van szó, én nem biztos, hogy kiváltanám az összeset. Inkább csak egy-két fontosabb darabot. Emlékbe annyi is elég, lehet őket hordani, de nem állna csak ott feleslegesen egy csomó ékszer, annak szerintem semmi értelme.
dec. 6. 19:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenképpen.
dec. 6. 19:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Kiváltanám
dec. 6. 20:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

13

Zálogházban áron alul számítják neki. Másrészt az arany jobb értékörző, mint a Forint. Jobban jár, ha kiváltja.

dec. 6. 20:43
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Aranyból van? Egy gramm színarany 30000 forint fölött van. Nyilván a tied tört, de azért tedd mérlegre, hogy hány gramm. Anyámnak is van néhány arany ékszere mamától. Kérdezte, hogy nem tudom e, hogy mennyit ér? Hát mondom nézzük meg hány gramm. Mondom ez 6 számjegyű összeg. Nem hitte el, hogy ilyen értékes.

Zaciban a töredékét kapod a valódi értékéhez képest. Váltsd vissza, és hordjad büszkén, vagy tartsd meg a treziben, mert egy tökéletes értéktartó dolog

dec. 6. 21:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó döntést hoztál, váltsd ki és őrizd az emlékeket amik hozzá kötnek.
dec. 6. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szeretettel kaptad, később annyira jó szívvel gondolsz rá ha megtartod. Én tudom, mert így voltam én is sokkal korábban.
dec. 6. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!