Szerintetek keresztszülőként választható kiskorú személy?
Figyelt kérdés
Egyik kisfiúnk keresztszülője a tesóm, másik gyermekünké a férjem tesója.
A harmadik babánk esetében nagy fejtörés ki legyen a keresztszülő.
Arra gondoltam, hogy keresztanyum lánya lenne a választottunk.
Nagyon jóban vagyunk, szeretjük és neki nincs tesója. Apukája is egyke. Így nem sok esély van rá,hogy más félkérné erre. Viszont ő most 8.osztályos. szerintetek ez gáz, így?
okt. 2. 18:30
1/10 anonim válasza:
16 éves kortól lehet. Ha belefér, hogy vársz még két évet, akkor oké.
3/10 anonim válasza:
89-ben született a keresztlányom, pont a 3. szülinapján lett megkeresztelve. Én 77-es vagyok... Úgyhogy lehet.
4/10 anonim válasza:
Milyen felekezet?
Reformátusoknál, aki konfirmált, az már lehet keresztszülő is. Legalábbis én így tudom. 13-14 évesen szoktak konfirmálni legtöbben, de ez nincs kőbe vésve.
Biztos más keresztyén felekezeteknél is van hasonló feltétel.
5/10 A kérdező kommentje:
Római katolikus
okt. 2. 19:32
6/10 anonim válasza:
Én 15 évesen lettem keresztmama katolikusként. Már lassan keresztnagymama leszek.
7/10 anonim válasza:
Rómaiaknál is csak a bérmálást kell letudnia, az is 13-14 éves korban van. De amúgy nagyon válogatja a pap is, akihez mentek. Tesóméknál a szülők keresztlevelét is ki kellett kérni, a keresztszülőkét is, előtte vasárnap gyónni mind a négyüknek, plusz igazolni az egyházi esküvőt. Az én gyerekem keresztelőjére meg csak a gyerek és a keresztszülők nevét kérték.
8/10 anonim válasza:
Én az evangélikusoknál 14 évesen lettem keresztanya. 38/N
9/10 anonim válasza:
15 voltam, amikor keresztanya lettem (katolikus).
10/10 anonim válasza:
Nekem a nővérem lett a keresztanyám, én voltam 5 éves, ő 14. (Római katolikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!