Csak én vagyok ezzel így?
Sziasztok
Miért van hogy a testvéreim és a szüleim teljesen másképp gondolkoznak mint én
Nem tudok velük leülni beszélgetni mert olyan szinten gyerekesek vagy nem is tudom hogy nevezzem ezt és kezd eléggé idegesíteni és rossz is:(
Ha pl vita van konkrétan ha én nem mondom hogy na most itt elég és szépen megbeszéljük a dolgot holott nem is én vitázok akkor hetekig képesek egymáshoz sem szólni
Olyan mintha én nem is ebbe a családba tartoznék, nekem teljesen más rálátásom van mindenre mint nekik full más szemszögből látom a világot
Más is van így? Vagy csak én kaptam ilyen családot😅
18y
Nem, nem vagy ezzel egyedül.
szerencsére, mert képzeld, ahol bünözők, drogosok, alekszek élnek egy családban vagy csak érzéketlenek stb., ott ha minden új generáció pont ugyanolyan lenne...fu.
Úgy látszik az érzelmi intelligenciád messze fölötte van a családodénak, amúgy lehet régebben, fiatalon ők se ilyenek voltak és lehet te is leszel hasonló majd más életszakaszodban.
A barátok vannak azért, hogy velük értelmesen beszélgethess, meg sok más ember is...
Nálunk is ugyanez volt, és odáig fajultak a dolgok, hogy ÉN vagyok a beilleszkedni képtelen.
Miért? Mert van saját véleményem, nem a másik háta mögött beszélek, ha konfliktus van, azt megbeszélem, nem elsunnyogom vagy megsértődök mint egy óvodás és sorolhatnám.
Amióta elköltöztem végre, nem igazán beszélek velük. Nekem semmi szükségem ilyen emberekre az életemben. Szeretem őket, de egyben sajnálom is, amiért ilyenek.
Nulla megértés, nulla elfogadás, csak merevség és "az lehet, amit én mndok" - mentalitás.
"Ha pl vita van konkrétan ha én nem mondom hogy na most itt elég és szépen megbeszéljük a dolgot holott nem is én vitázok akkor hetekig képesek egymáshoz sem szólni"
Ezt a mondatodat nem értem.
Ha vita van, akkor nem kell leülni megbeszélni a dolgot, hiszen éppen beszélitek (vitatkozva). Ha nem te vitázol, akkor miért avatkozol bele?
Akik vitatkoznak, azok miért ne szólnának egymáshoz? Egyáltalán: hogyan zárul egy vita, ha te nem avatkozol bele? És ha veled vitatkoznak?
Nekem úgy tűnik, te sem vagy értelmesebb, mint azok a családtagjaid, akiket szapulsz.
3-as, a szövegértés nem megy, de a kérdező sem fogalmazott világosan, mert a vita szót használta, amivel minden oké.
Vszeg a balhé vagy veszekedésre gondolt - mert azután szokás kreténeknél megsértődni és csenddel verni a másikat.
Vagy ha olyan a "vitakultúrája", mint mostohaanyámnak, aki ezen a címen elkezd a semmiből ordítani. :D
"keptelen vagy feldogni olvas el parszor hatha sikerul"
Beszéled magyart töredékesen....
:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!