Hogy kérnétek el a benzinköltséget a helyemben? Elkérnétek egyáltalán?
Kaptam egy autót anyukáméktól most tavasszal.
Mióta itt van nálam, az unokatestvérem hetente talál ki valamit, menjek érte, menjek el ezért-azért, vigyem el hozzá, menjünk el kirándulni.
Múltkor is kitalálta, hogy egynapos túrára menjünk el vidékre, a benzinköltség 30 ezer volt.
Úgy voltam vele, hogy jó, majd az ebédet fizeti, de ott simán közölte a pincérrel, hogy külön fizetünk. Ez a másik, hogy tőlem minden pénzt elkér, múltkor jött hozzám, mondta, hogy még beugrik a Mekibe, én kérek valamit? Kértem két sajtburgert, simán elkérte az árát.
Kapok külön pénzt a tankolásra, nem a zsebpénzemből megy, de nem úgy kapom, hogy akkor furikázzak más miatt állandóan, járjam meg egy héten 3x az Ikeát, meg menjünk le hétvégén a Balatonhoz... Nem akarom megbántani se, illetlen sem akarok lenni, de múlt héten pl. többet volt használva az autóm miatta, mint miattam.
28.-as, hogy neked milyen zseniális logikád van!
Anyu, apu azért fizet, hogy furikázza az unokatestvért?
Vagy adják a gyereküknek? Csak mert ha igen, az onnantól kezdve az ő pénze,
az ő kiadása...
Hagyjuk már ezt, hogy nekem csak megszületni volt nehéz. :D
Fél évig jártam vonattal 2 hetente haza, borzalmas volt. A menetidő majdnem kétszer annyi, mint autóval, a komfort, kényelem össze sem hasonlítható.
Januárban két vizsgámat késtem le a szupi MÁV miatt, mert hiába jöttem hamarabbi vonattal, még úgy is késett annyit, hogy ne érjek be az egyetemre. Ha mentem haza, direkt mindig úgy szerveztük, hogy apa a munkával addigra végezzen, mire én az állomásra érek. Elméletben. A gyakorlatban nem egyszer 30-40 perceket várt rám, de olyan is volt, hogy mondta, inkább szálljak le korábbi állomásnál, értem, jön, hamarabb hazaérünk még úgy is.
Ez egy könnyebbség, amivel a szüleim segíteni szerettek volna nekem, ennyi.
#33, Ez egy könnyebbség, amivel a szüleim segíteni szerettek volna nekem, ennyi.
Helyes. A kulcsszó az, hogy "neked". És nem az unokatesód valagának a furikázására adták.
-Ráérsz? Elmehetnénk ide-oda…
- Ráérek, de sajnos most nincs felesleges pénzem üzemanyagra.
Ha kapcsol, akkor felajánlja, hogy tankol. Ha nem, akkor nem kell elmenni.
Annyi "okos" válasz adható!
pl.:
-nem érek rá
-nincs benzin az autóban
-csak a vezető ülés van benne mert költöztetek
-most jöttem meg fáradt vagyok
-utálok vezetni
-éppen az ellenkező irányba indultam
-vinni kell a gyereket edzésre
-szerelőnél van az autó
-begörcsölt a bokám
-most ittam egy bögre pálinkát
Ha ez egyik sem, akkor idézd, az Üvegtigrisből Lalit:
"...menj a p.csába... menj a p.csába... menj a p.csába"!😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!