Illetlenség megkérdezni, miből van ennyi pénzük?
Unokatestvérem velem egyidős, viszonylag gyakran szoktunk beszélni/találkozni. Dolgozik, de tavaly ősszel kezdte a vállalkozását, szóval gondolom, nem talicskázza haza a milliókat... Mégis úgy költi(k) a pénzt, hogy csak pislogok.
-Esküvőjük lesz júniusban, múltkor elpanaszolta nekem, hogy 100 ezer forint az, hogy masnit kössenek a székekre. A ruhája Daalarna, egyedi tervezés, ez hétszámjegyű összeg, mindennel együtt.
-Mikor lefoglalták a nászutat, mondta, hogy örül, mert 3-4 millióra tippeltek, de olcsóbban megúszták.
-Tavaly utaztunk együtt, kérdeztem tőle, hogy a gyűrűjét hogyhogy nem vette fel az útra, mire mondta, hogy azért, mert a biztosítás miatt kint nem lenne biztosítva, félne, hogy elhagyná/ellopnák és nekem ott esett le, hogy az amúgy egy b.sz.tt nagy gyémánt, nem csak sima kő.
-Most volt a szülinapja, autót kapott a vőlegényétől és itt jutott eszembe jó magyar szokás szerint, hogy miből? Szervezik az esküvőt, kifizették a nászutat, átvette a ruháját és ezen felül még volt a kasszában pár milliós kocsit venni is.
És a hétköznapokon sem néz ki topisan, vagy hogy mondjam. Szóval ad magára, nem spórol az öltözködésen, kinézeten... Szórakozni is eljárnak, múltkor az Etyeki Piknikről küldött képeket, most hétvégén a Balatonnál buliztak/vitorláztak, jövő héten Hollandiába utaznak barátokkal.
Kérdeztem szüleimtől is, hogy ők tudják-e, miből van ez, vagy hogy az esküvőt keresztanyámék fizetik-e, de mondták, hogy biztos nem, nekik az egyik fizetést szinte teljesen elviszi a házuk hitele, a másikból meg a férj szüleinek is adnak, meg ők anno unokatesómnak az egyetemre is azt mondták, hogy akkor mehet, ha magának megteremti rá a pénzt, mert nem fogják felnőttként is zsebpénzezni, albérleteztetni.
A párjával egy korosztály, 24-25 évesek, szóval nem az van, hogy összejött a 70 és a halál között lévő apókával, aki önti neki a pénzt. Nem is irigység van bennem, hanem inkább kíváncsiság, mert én is itt vagyok 24 évesen, de azt átgondolom 5-ször, hogy vegyek-e a Szigetre napijegyet, vagy belefér-e nyáron egy barátnős kimozdulás valamerre?
Hasonló helyzetben voltam évekkel ezelőtt mint a kérdező.
Nekem a nővérem lett hirtelen gazdag.
Tudtam hogy nem illik, de megkérdeztem hogy miből telik mindenre. 10 évvel fiatalabb vagyok nála, sokszor "kis helyeként" kezel, max majd akkor is. Ezzel a felfogással mentem megkérdezni.
Mint kiderült az apai nagyszülőknek magán klinikájuk van ahol a srác apja is dolgozott. És egyetlen gyerekként, egyetlen unokaként rendesen kapta fentről a pénzt
Szerintem a srác családja lesz a pénzes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!