Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülők és a testvérek hogy...

A szülők és a testvérek hogy viselik, ha öngyilkos lesz a fiatal felnőtt családtagjuk?

Figyelt kérdés

Nyilván rosszul, de képesek utána talpra állni?

Én nagyon erőteljesen gondolkozok az öngyilkosságon. Nem akarok élni egyáltalán. A depresszióm már fizikai rosszullétbe csapott át.

Anyám miatt aggódok csak. Lehet beleőrülne a dologba. Testvéreimmel jó a kapcsolat, de ritkábban beszélünk, mert messze laknak.

2024. márc. 5. 19:52
1 2
 11/15 Darius- ***** válasza:
68%
Menne, ha úgy tekintene a depresszióra, mint ellenségre, akit le kell győzni. De ez nem ilyen egyszerű. Én is azt mondom, hogy kezdetben kellenek gyógyszerek. De nem lehet mindig szedni azokat, viszont segítségükkel megnő a hormon szintje, aminek hiánya a depressziót okozza.
2024. márc. 5. 23:24
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igazatok van.

Még egyszer utoljára megpróbálok kitörni ebből a helyzetből. Családom miatt muszáj lesz, mert nem akarom őket tönkretenni.

2024. márc. 5. 23:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyámnak volt anno egy munkatársa, nő, akinek öngyilkos lett a fia, mert belekeveredett valami maffia dologba és ki akart szállni belőle, de nem engedték neki, ezért felakasztotta magát. A nő 10-15 évig szenvedett, mire feldolgozta, de utána is csak árnyéka volt önmagának egész életében.

A családunkban pedig volt egy tragédia, autóbaleset, 20 éves fiú halt meg. Az anyja (nagynéném) olyan szinten megreccsent, hogy azt elmondani nem lehet. 25 év is kevés volt neki ahhoz, hogy visszataláljon önmagához. Még a mai napig is kijár minden nap a temetőbe a gyerekhez, 26 éve. Ha esik, ha fúj, szélben, esőben, hóviharban, kánikulában, egészségesen, betegen, minden nap.

Ne tedd. Lehet, hogy most azt gondolod, hogy nincs más kiút, de mindig van. Csak nem látod, mert ilyenkor beszűkül a tudat és nem tud reálisan gondolkodni, nem látja a lehetőségeket.

Én kétszer voltam depressziós az életemben, amikor azt hittem, hogy már mindennek vége. Teljes kilátástalanság volt. Így utólag visszatekintve életem legnagyobb hibája lett volna eldobni az életet magamtól és évtizedekre tönkre tenni mások életét is. Örülök, hogy nem tettem meg, mert ma már jól mennek a dolgaim és azt érzem, hogy rendben vagyok. Az öngyilkosság csak menekülés a problémák elől. Valójában sohasem megoldás semmire sem.

2024. márc. 6. 15:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
*de nem engedték neki = természetesen a maffia nem engedte, nem a szülei.
2024. márc. 6. 15:58
 15/15 anonim ***** válasza:
75%
kVA szarul, de nyilván helyzetfüggő. Ha nem vagytok túl jóban, vagy egy félidóta félnótás barom vagy, akkor se legyél öngyilkos, mert hazavágod őket egy életre.
2024. márc. 6. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!