Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy barátnőm...

Lehetséges, hogy barátnőm családja valaha elfogad?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először találkoztam velük és amikor megtudták, hogy az építőiparban dolgozom, érezni kezdtem, hogy lesajnálnak és folyamatosan kaptam a célozgatásokat, hogy nem találnak engem méltónak a barátnőmhöz. Azt is felhozták, hogy ő bezzeg egyetemre jár, mert ők nem sajnálják arra a pénzt, hogy a gyereküket taníttassák, milyen kár, hogy az én szüleim nem így gondolnak rám és most egy kulimunkát kell csinálnom, nem pont ilyen barátot képzeltek el a lányuk mellé. Tudom, hogy még a kapcsolatunk elején vagyunk (és egyébként mind a ketten 22 évesek vagyunk), de nem vagyok benne biztos, hogy a jövőben megkedvelnének..

jan. 12. 19:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

#3!

Én se értem, én pl. zöldet nyomtam rád!

Kérdezőnek!

Nem fognak elfogadni és egy életen át bunkók lesznek veled, ha ezt a lányt választod. Csakis akkor maradj mellette, ha a lány határozottan helyre rakta a bunkó szüleit. Erről nem írtál; tartok tőle, hogy hallgatott, mint sz... a gazban.

jan. 12. 23:04
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Hagyj nekik időt.
jan. 13. 04:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy építkezéseken dolgozol? Kicsit bővebben. Mert pl. nemrég újítottuk a lakást, fiatal srácok, villanyszerelő, kőműves, dolgoztak, mint állat, teljesen normális szakik voltak, én adtam volna hozzájuk a lányomat. Ha segédmunkás vagy, az megint más. De egy kőműves aranyat ér manapság vagy burkoló.
jan. 13. 08:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Engem sem fogadott el exem családja, mert nem olyan voltam, mint akarták. Csak az exem nekik nyalt végig.

Nem is vagyok vele már rééég. :D

jan. 13. 11:46
 15/16 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos az apajogú társadalmakban ez szinte megszokott dolog. Talán az alapvető baj az, hogy nem mutattál még fel olyan értékeket a barátnőd családja előtt, aminek alapján méltányolnának téged. Nem mutattál fel sem pénzt és vagyont, sem hozzáértést, semmi olyat, amit becsülnének. Az, hogy esetleg megbízható vagy és becsületes stb. még nem feltétlenül elégséges egy majdani párkapcsolathoz. Egyébként a gyakorlatban is arról van szó, hogy azok a kapcsolatok, ahol a nő magasabb végzettségű, társadalmilag megbecsültebb (ami pl. a jövedelmében is megnyilvánul), az bizony többnyire nem marad stabil, mert nem kiegyensúlyozott. Nemcsak kifelé, de belül sem. A nő egy idő után kevésnek érzi a férfi, a férfi meg önmagától is azt fogja érezni, hogy kevés. A párkapcsolatban fontos, hogy legyen valami, amit becsülnek a másik félben. Ismerek olyan családot, ahol a már két kamasz korú gyerek mellett alapvetően az asszony biztosítja az anyagiakat, de több ilyen családot nem ismerek. Nekem is van személyes megtapasztalásom a női nézőpontot illetően. Engem 18 évesen nem vettek fel az egyetemre, így 55 évvel ezelőtt tanonciskolába mentem, ahol szakmunkás bizonyítványt szerezem. Még abban az évben viszont felvettek egyetemre és megismertem azt a csoporttársnőmet, aki később a feleségem lett. Kapcsolatunk során egy alkalommal őszintén megmondta, hogy ha ő engem szakmunkás tanulóként ismer meg, akkor szóba sem állt volna velem.
jan. 13. 21:25
 16/16 anonim ***** válasza:
87%

15-ös: Hááát, akkor a romnyi részéről úgy van őszinte szerelem, mint bennem elköteleződés a balett iránt, ha csak akkor kellettél volna neki, ha eleve egyetemi hallgatóként ismer meg...

Aki a diplomán felül mást nem tud értékelni a társában, vagy ha nincs diplomája és már nem érdekli, milyen ember a másik, az sznob, pont... Mondom majdani egyetemistaként. Érdekes, engem a diploma hiánya nem akadályoz se a nyelvtanulásban, sem abban, hogy tájékozódjak a világban... Lehet becsülni azt is, ha valaki imád asztalosnak lenni és ebben tök ügyes, vagy akármi más a szakmája, de érdekli és szereti. Ismertem a világ dolgaiban tájékozott szakikat is, nem csak tufákat. Meg diplomásból is tudnék olyan rokont mondani, akinek kilóg a kapanyél a szájából. Meg tanítóként dolgozó szomszédot, aki egyszerű, mint a bot, és ehhez is diploma kell...

jan. 13. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!