Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a családom...

Hogyan értessem meg a családommal a helyes szelektív hulladékgyűjtést?

Figyelt kérdés

Még a családommal élek itthon és szelektíven gyűjtök mindent, pet palackot összepréselem, a tejes dobozokat, minden gyűjthető csomagolást kiöblítve tisztán dobok ki.

A családom mindent is oda dob, a papírba taknyos zsepitől kezdve a hugyos kutyapelenkáig, a műanyagba az elromlott égősort, régi wc kefét, rossz fülhallgatót mintha ezek újrahasznosíthatóak lennének. De még a pet palackokat is úgy, hogy benne van még az üdítő és az össze sincs préselve, aztán csodálkoznak, hogy 2 nap alatt tele van a kuka.

A szomszéddal közös kukák vannak és engem kérdezett meg, hogy miért ezekkel van tele a kuka, még én vagyok kínos szituban.

Családom meg nem érti miért nem viszem ki a szemetet, én vagyok a lusta (egyszerűen nem látom értelmét így).

Már ezerszer szóltam nekik, külön kinyomtattam a kukára, hogy miket lehet beledobni.

2023. dec. 12. 17:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
76%

Kezi valogatas van Magyarorszagon. A szelektivet kezzel atvalogatjak, ezt jelenti, ha valaki nem ertene.

Emiatt van az, hogy egy kukaba kerul a muanyag, papir, fem. Kertes haz, azt nem tudom, mashol hogy van, de nalunk igy gyujtik.

2023. dec. 13. 11:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Ki fizeti a vízdíjat a hulladék elöblítéséért (kérdőjel). Ki fizeti az időmet az elöblítésért, laposra taposásért, szelektív válogatásért (kérdőjel). Az átkozott átkosban a MÉH-ben fizettek a papír és fém hulladékért, ma én fizetek rá, hogy a papírgyárak és műanyag újrahasznosítók a környezetvédelem ürügyén jót röhöghessenek a markukba!

Mióta háború van Ukrajnában, az elterelt légijáratok nagy része felettünk halad el, ránk eresztve az égéstermékét. Emiatt érdekes módon senki nem aggódik. Ez nem környezetszennyezés (kérdőjel).

Veszem fel az új cipőt. Pár évet állt a szekrényben. Lépek benne kettőt, erre leválik a talpa. Másik szandálom bőr felsőrésze nagyon jó állapotban van, a műanyag talpa kettétörve. Az ilyen túl gyorsan porladó műanyagoknak az alkalmazása nem okoz gazdasági kárt, ami miatt újat kell venni, legyártani minden mellékes környezetszennyező hatásával a gyártásnak, szállításnak(kérdőjel). A műanyagoknak legalább 25 évig nem volna szabad elporladnia.

ÉSZ NÉLKÜLI A KÖRNYEZETVÉDELEM!!

okt. 29. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!