Ilyen esetben hogy adnátok oda az ajándékot?
Igen, újabb karácsonyi kérdés, bocsi.
A férjemmel meghívtunk mindenkit magunkhoz karácsonyra, az én családom és az övét is.
Anyósom azt kérte hogy ne vegyünk egymásnak ajándékot. (valószínűleg azért mert nem futja most neki erre). Ezzel nem is lenne semmi gond, de én már megvettem az ajándékot a szüleimnek. Ráadásul nem is apróság (tesómmal közösen összefogtunk). Kicsit kellemetlenül érezném magam hogy odaadjuk az én szüleimnek az ajándékot, ők is nekünk, neki meg semmit.
De tudom hogy ha vennénk neki valamit az is kellemetlen lenne ha ő meg tényleg komolyan gondolja hogy ne..
Én csinálok belőle nagy ügyet vagy tényleg kínos lenne?
Szerintem nem kínos. Anyósoddal azért beszéld meg, hogy te a szüleiddel kölcsönösen ajándékozzátok egymást, és a szüleidnek is mondd meg, hogy anyósoddal ti nem ajándékozzátok meg egymást. Akkor a szüleid se fognak nézni, hogy miért csak ők adnak nektek ajándékot.
Alapvetően arról van szó, hogy a két család más szokásokat követ. Ezzel nincs semmi baj, mindegyiknek el kell fogadnia, hogy a másik családra nem érvényesek az ő szokásai.
Pl. gondolom szüleid anyósodéknak eleve nem akartak ajándékot adni. Így nem lesz probléma, hogy ők sem nekik. Ha szüleid akarnának, akkor viszont erről beszéld le őket, mert ez kínos lenne anyósodéknak.
13-ad véleményét osztom.
Bocsi, de ez egy bábszínházcsalad, tojáshéjakon lépkedés.
Nagy családi összeülés, szeretet kívülről. Belül meg annyira tele vagytok frusztrációval, meg "mit fog gondolni"-val, hogy egy ilyen mondatot képtelenek vagytok megmondani:
"Anyuka, tartsuk magunkat akkor ahhoz, amit megbeszéltünk, viszont a szüleimmel ajándékozunk, szeretném ha emiatt nem érezné magát senki kellemetlenül."
Jobb lesz majd majrézva várni egész nap, meg lesni a pillanatot, mikor nem figyel.
Hát megőrülök az emberektől, komolyan.
Lehet engem is lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!