Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális dolog,hogy minket...

Normális dolog,hogy minket nem köszöntenek házassági évfordulón,de ők elvárják?

Figyelt kérdés

Hat éve vagyunk házasok,ez alatt az idő alatt se anyámék,se anyósomék nem köszöntötték minket. Igazából nem is zavarna,ha fordítva nem várnák el. Anyósomék már elváltak,neki élettársa van, ő elvárja,hogy emlékezzünk minden évben a napra,mikor "összejöttek". Ebédmeghivas is van,és ajándékot is elvárnak. Mi ugyan nem tartunk ilyet,nem is várunk el semmit,de azért egy még sok boldog évet jól esne. Talán anyámék még durvábbak. Mondjuk náluk más bajok is vannak... De a lényeg,hogy nekem mindig fel kellett őket köszönteni,már előre mondták mindig,hogy "tudod,milyen nap lesz holnap..vagy milyen nap van ma?" Pedig amúgy nagy kalap Sz a házasságuk,mindig is ölték egymast, meg rám mutogattak,ha én nem születek meg,nem kellene együtt lenniük...már rég kirepültem,de még mindig együtt vannak es kifele megy a nagy unnepeltetés,belül meg rohad az egész. Egyik éven nem köszöntöttem fel őket,hatalmas sertodes lett. Mondtam nekik,hogy ők se szoktak...erre az volt a válasz,hogy az ránk tartozik,de én belőlük lettem,illik ünnepelni. Hát nem tudom.

(Régebben megkaptam apámtól,hogy haragszik,amiért messze költöztem tőle,aferjemhez,de az igazsághoz hozzátartozik,hogy azért,mert arrafelé tudtunk házat venni. a férjem Debrecen mellől van,anyámék veszprémiek. Apám nagyapamnak köszönhetően mindent megkapott,több haza van,lakása,amit kiad,mégis egy centtel nem segített soha nekünk. Ha rajta múlik még mindig Pesten alberletezunk,és őszintén fogalma nem volt róla,nekünk az miért nem jó. Pedig mikor közelebb lakott se jött soha hozzánk,mindig nekünk kellett menni. Mondtuk is neki,hogy dembrecen mellett veszünk majd házat,mert ott tudunk,közelebb nem,de meg sem hallotta. Mikor vettünk,akkor még nezett. Nem hitte el,hogy tényleg megtesszük,azt mondta..Egy éves a fiúnk,egyszer jöttek csak el megnézni,azt is,mert unszoltsm őket...de elvárnák,hogy én vigyem mindig,merthogy ők már öregek (58 és 60 évesek) ne nekik kelljen utazgatni...az hogy én hogy oldom meg a babával,meg utána hol alszunk,az őket nem érdekli.Na mindegy,ez csak zárójel)

2023. nov. 14. 10:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy Nekem lejött nem csak egyszerűen meghívják Őket, hanem elvárják és kötelezik erre. Szerintem inkább ez a baj és az egyoldalúság, hogy visszafele viszont már nem érdekes az évforduló, csak addíg, amíg Őket köszöntik fel, meg Nekik hoznak ajándékot. Ha ennyire fontos Nekik, akkor lehetne olyan, hogy a Ti illetve az Ő évforduló dátumuk naptári közepén tartanátok a közös évfordulótokat, ahol mind egymás házasságát köszöntik és éltetik és akár kerekedhet belőle egy szexparty is... Bár az már szerintem kicsit más történet és elkalandoztam! Ne haragudjatok!
2023. nov. 14. 12:06
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem olvastam végig, mert nagyon hosszú, de eleve ilyen szülőkkel (saját és párod szüleit is értve) nem kéne nagyon tartani a kapcsolatot, mert rettenetes mérgezőek.

Ha meg nem tartod a kapcsolatot, akkor lényegtelen az is, mikor van a házassági évfordulójuk, meg az is, hogy megsértődnek rátok.

2023. nov. 14. 12:24
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Trollkodsz?
2023. nov. 14. 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Meg kell mondani ekrek perec nekik ezt amit elírtál ide.
2023. nov. 14. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!