Mit csináljak, ha bennem semmit sem lehet értékelni?
Mások egyszerűen sokkal jobbak, mint én, és utálom is magam emiatt. Gyerekként is ki voltam közösítve, nem igazán voltak barátaim, de olyanok, akik átvertek olyanok igen. De úgy igazán velem sose akart barátkozni senki.
Most így felnőttként is kudarcos az életem, mikor dolgoztam, akkor is kibeszéltek a hátam mögött, az akkori főnököm sem kedvelt, annak ellenére, hogy a munkámat elvégeztem.
Bár most van barátom, de még szerinte is egy szerencsétlenség vagyok, és az előtte lévő párkapcsolatban is átvertek engem, sose kellettem igazán senkinek.
Sokszor belegondolok abba, hogy milyen jó annak, akiket sokan kedvelnek, az ilyenek sok tetszést is kapnak különböző social media felületeken.
Olyan ember nincs, akiben semmit nem lehet értékelni! Nekem is van sok pozitív tulajdonságod, de sajnos a jelek szerint mindig olyan emberek vesznek körbe téged, akik szeretnék bántani másokat...
A pasid is egy barom... A barátnője vagy és ő is állandóan bánt...?! Jobb lenne, ha nem lennél együtt egy ilyen majommal, aki egyáltalán nem tisztel téged és rendszeresen piszkál, ahelyett, hogy lelket öntene beléd és támogatna...
Kis kedves, aranyos, félénk leányzó lehetsz. Sajnos, az emberek szemében ezek a tulajdonságok vonzóak a piszkálódásra...
Főleg, ha látják, hogy az illető sebezhető, nem szól vissza.
Erre az a megoldás, ha igyekszem olyan környezetben lenni, ahol normális emberek vannak és kiállsz magadért.
Elsősorban a pasidat kéne kihajítani és egy normális párt találni!
Ugyanez a helyzet velem is, ugyanígy érzek magammal kapcsolatosan. Egy barátom sincs és nem is volt soha, csak olyan “barát” aki kihasznált volna. Az iskolákból mindig is ki voltam közösítve, mindig én erőlködtem, hogy beszélgethessek vkivel, azt néha amikor már a százezredik kérdést tettem neki fel vagy beszéltem hozzá, és mindenre jobb esetben az igen-nem volt a válasz rosszabb esetben válasz se volt, akkor már eléggé elszomorodtam. Csoport vagy páros munkán sose volt párom, mindig én voltam egyedül, velem senki nem akart barátkozni. Párom sincs és nem is volt még. Pedig azt is szeretnék, ahogy barátokat is. Fiúk szemében én nem is létezek.
17/L
Szia
Az ostorozásod ellenére szimpatikus, amiket írsz, mivel nagyon sokszor én is ezt érzem, leginkább a barátok miatt. Szerintem kezd el fejleszteni magad, tálald meg, ami boldoggá tesz téged és ne ragadj le az ilyen gondolatoknál. Próbáld elengedni és csakis magaddal törődni.
Ha gondolod beszélgethetünk :)
Ha úgy látod, hogy nincs benned semmi értékelhető, akkor valószínűleg ez így is van.
DE! Ezen szerencsére lehet változtatni!
Először is gondold át, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket értékesek a társadalom és a te számodra.
Azután azt gondold át, hogy hogyan tudod ezt magadban kifejleszteni.
Ha ez megvan, akkor jön a neheze: meg kell dolgoznod azért, hogy olyanná válj, amilyen szeretnél lenni!
Kezdetnek itt van egy tipp: azt mondod, sokszor átvernek. Ez azt jelenti, hogy naiv vagy és nem jó emberismerő. Két dolgot kapásból ajánlok.
- Egyrészt reflektálj ezekre az átverésekre: ne állj meg ott, hogy "ez mekkora fasz volt, hogy átvert". A lényeg, hogy arra gyere rá, te hol hibáztál. Hol kellett volna észrevenned, hogy kihasználnak? A világon elég sok olyan ember van, aki hajlandó a másikon átgázolni. A legjobb védelem ellenük nem az önsajnálat, meg a kesergés, hanem az, ha megerősödsz.
- A másik, hogy olvass sokat a témában. Van egy halom könyv, ami az ember természetével, meg az emberi csoportok dinamikájával foglalkozik.
Aztán ott van a social media. Ahogy #1 is írta, a lájkok száma nem függ össze a személyiségeddel. De persze az egy valid cél lehet számodra, hogy szeretnél népszerű lenni a social médiában. A jó hír az, hogy már ennek is van szakirodalma. Ne csak random rakj ki képeket, hanem kutasd ki, mitől lesz valami népszerű ezeken a platformokon.
Ne felejtsd el: Az erény az, ha képes vagy a gonoszságra, de mégis jó maradsz. A gyenge ember nem erényes, csak gyenge.
Harcolsz, vagy elpusztulsz, mint egy kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!