Amerikában a családi kapcsolatok lazábbak?
Nem éltem kint, szóval nem tudom annyira, de olvastam arról, hogy ott más az emberek hozzáállása a családhoz, rokonsághoz. Egyrészt sokkal nagyobb távolságok vannak és nagyon gyakori, hogy valaki 2-3 ezer km-re odébb költözik, mint ahol született. Nincs ez a fajta kötődés a földhöz, mint a magyaroknál, hogy "itt élned, halnod kell", sokkal individualistábbak. Meg itt ugye az is van, hogy ha valakinek nem gondozzák a sírját a leszármazottai, akkor elítélik őket pedig lehet nem is laknak ott.
Ott ahogy tudom évente egyszer-kétszer találkoznak karácsonykor vagy hálaadáskor és gyerekek gyakran úgy nőnek fel, hogy alig találkoznak a nagyszüleikkel, unokatestvéreikkel. Így az amúgy is laza kapcsolatok felnőtt korban elhalnak. Meg az is gyakori, hogy többször is költözzenek életük során, ami persze nagyon jó a munkaerőpiacnak, mert van mobilitás, de ilyen gyökerek meg rokonsággal történő kapcsolattartás szempontjából nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!