Gáz meghívatni magamat a rokonokhoz?
Elég abszurd a kérdés, még abszurdabbak a válaszok. A vendégség vagy úgy jön létre, hogy meghívják az embert, vagy úgy, hogy bejelentkezik látogatásra.
Ha a válaszok logikájából indulunk ki, akkor az is arcátlanság lenne, ha meghívunk valakit, ráterheljük az utazás költségét, idejét, terheit, miközben mi kényelmesen otthon várjuk, ezzel apró ajándékon való gondolkozásra is kötelezzük.
Tehát bejelentkezés látogatásra nem gáz, de mondjuk meghívatni magad esküvőre, beugrani régen látott rokonhoz kifejezetten ebédre vacsorára az gáz. Mindenben a mérték számít.
Ha valaki érzi a helyes mértéket, akkor tudja mi a helyes.
Sok rokon más városban lakik, a korábbi válaszok abszurd logikája alapján az lenne a helyes magatartás, ha mondjuk épp egy 200 km-re lévő városban jártam, hogy utána szólok az ott élő rokonnak, hogy "épp most jártam a városotokban, eszembe jutottál, hogy jó lenne látni egymást, utazz el hozzám holnap estére, szeretettel várlak vacsorára."
16!
Esetleg ha elolvasnad mondjuk a kérdező kiegészítését a 13. kommentben
17-esnek, 16-os vagyok.
Régen látott, távoli idősebb rokonnál, kapcsolatfelvételnél egy olyannal, aki egy generációval idősebb nálam az illendő az szerintem, ha bejelentekezek látogatásra, vagy ha úgy döntök, hogy meghívom magamhoz, akkor autóval elhozom. Viszek a hölgynek virágot, apró bobont, és nem vacsora vagy ebédidőre jelentkezem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!