Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz meghívatni magamat a...

Gáz meghívatni magamat a rokonokhoz?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 11:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
Az.
2023. júl. 15. 13:52
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik legnagyobb tuskóság. Nem véletlenül hívják valahová az embert, de hogy így felajánlkozni... Sajnos nálunk rokoni és ismeretségi körben is gyakran előfordul, valakik természetesnek tartják meghívatni magukat. Én mélyen megvetem ezt.
2023. júl. 15. 13:57
 13/25 A kérdező kommentje:
Nénikém sose láttam őt gyermekeit se az unokáit facebookon ismerőseim néha írunk egymásnak de telefon számot egyikünk se adta meg egymásnak igazábol nem tudom miért nem merem hisz családja van meg lehet ő is így van ezzel de a másik ágról rokonokal haragba vagyok így vágyom arra hogy újra legyenek rokonaim beszélgetés velük stb
2023. júl. 15. 14:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Így meg pláne gáz. Nem is ismeritek egymást igazából. Ha akarna, már meghívott volna. Ne erőltesd.
2023. júl. 15. 14:17
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha még a telefonszamat se adta meg, akkor nem erdekled. Amúgy meg hívd meg először te őket, hátha viszonozzak
2023. júl. 15. 14:21
 16/25 anonim ***** válasza:
15%

Elég abszurd a kérdés, még abszurdabbak a válaszok. A vendégség vagy úgy jön létre, hogy meghívják az embert, vagy úgy, hogy bejelentkezik látogatásra.

Ha a válaszok logikájából indulunk ki, akkor az is arcátlanság lenne, ha meghívunk valakit, ráterheljük az utazás költségét, idejét, terheit, miközben mi kényelmesen otthon várjuk, ezzel apró ajándékon való gondolkozásra is kötelezzük.

Tehát bejelentkezés látogatásra nem gáz, de mondjuk meghívatni magad esküvőre, beugrani régen látott rokonhoz kifejezetten ebédre vacsorára az gáz. Mindenben a mérték számít.

Ha valaki érzi a helyes mértéket, akkor tudja mi a helyes.

Sok rokon más városban lakik, a korábbi válaszok abszurd logikája alapján az lenne a helyes magatartás, ha mondjuk épp egy 200 km-re lévő városban jártam, hogy utána szólok az ott élő rokonnak, hogy "épp most jártam a városotokban, eszembe jutottál, hogy jó lenne látni egymást, utazz el hozzám holnap estére, szeretettel várlak vacsorára."

2023. júl. 15. 14:26
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

16!

Esetleg ha elolvasnad mondjuk a kérdező kiegészítését a 13. kommentben

2023. júl. 15. 14:29
 18/25 anonim ***** válasza:
14%

17-esnek, 16-os vagyok.

Régen látott, távoli idősebb rokonnál, kapcsolatfelvételnél egy olyannal, aki egy generációval idősebb nálam az illendő az szerintem, ha bejelentekezek látogatásra, vagy ha úgy döntök, hogy meghívom magamhoz, akkor autóval elhozom. Viszek a hölgynek virágot, apró bobont, és nem vacsora vagy ebédidőre jelentkezem be.

2023. júl. 15. 14:37
 19/25 anonim ***** válasza:
14%
A válaszok alapján a legtöbb rokoni kapcsolat kihalhatna. Nem adta meg a számát, tehát nem akar veled beszélni? Lehet hogy úgy gondolta, hogy nem akarja erőltetni, mert lehet, hogy neked terhes. Egyébként nem is kell meghívatni magad. Mondhatod, hogy a közelben lesz dolgod, szívesen meghívnád egy kávéra, ha ráér, jó lenne végre személyesen is találkozni. Aztán majd ha gondolja, mondhatja, hogy inkább menj hozzá, főz ebédet, mindegy.
2023. júl. 15. 15:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé
2023. júl. 15. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!