Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érettségi előtt áll öcsém...

Érettségi előtt áll öcsém betegen leutazott a barátnőjéhez, a lány elkapta, öcsém ott akar maradni, téli szünetnek mindjárt vége, öcsém 2x megbukott KRESZ-ből, a nyelvvizsga egyik feléből is, nem erőlteti meg a tanulást, anyu ideges, mit tennétek?

Figyelt kérdés
Minden szemszög érdekel, szülő, testvér, vagy ha valaki volt már így. Én öcsémnek nem tudok igazat adni most. Anyunak így is rendszeresen magas a vérnyomása, még most emiatt is stresszes.
2008. dec. 29. 12:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tul jo elete van az ocsednek es nagyon nem meri ezt fel!

Nekem annak idejen semmit nem fizettek a szuleim, es nemhogy elvartak hogy tanuljak, de a hazimunkaba is be kellett segitenem!

En anyukad helyebe azt mondanam, hogy jol van kisfiam, akkor ha a csajozashoz felnott vagy akkor az elethez is legyel felnott: uljel le tanulni, ezt es ezt segitsel be (csakmert h mondtad h edesanyad betegeskedik) aztan ha ez mind megvan akkor johet a lany.Es mivel most a te jovodrol van szo, ezert egy honapban mondjuk 1-2 szer elmehetsz hozza de a tobbi idokben meg jojjon o.

Jogsit nem tudom minek stresszelitek, ha meg tanulni sem kepes ra, en biztosan nem fizetnem a gyereknek meg ha lenne is ra penzem, mert igy sosem tanulja meg hogy bizonyos dolgokert igenis hajtani kell.Vagy max. ha mar lenyelvvizsgazott meg leerettsegizett jo eredmennyel, akkor kifizetnem neki, hogy azert megiscsak.

Szerintem tul sokat mer az ocsed es nincsen semmi felelossege.

anyudnak kene beszigoritani kicsit az ocsed erdekeben legalabbb amig leerettsegizik.

Sok sikert!

2008. dec. 29. 14:41
 12/13 anonim ***** válasza:
92%

Jogsi az kell, ha munkát keresel sok helyen szóba se állnak veled, ha nincs jogsid. Nekem fizették anno 18 évesen megcsináltam, jól tud az jönni, akkor is ha nincs autó a családban ( nekünk speciel van családi autó, amit szoktam vezetni, saját autóm nincs). A pótvizsgát viszont fizesse csak ki nyugodtan, tanulásra kár kényszeríteni azt úgy is csak ő érzi meg tudja, h mennyit kell neki. Egyszerűen tudja, h ha megbukik az érettségin akkor nagyon leszerepel előttetek, tudni fogja ő, h mennyit kell tanulni.

Ilyen idősen pl. nekem sosem mondták meg, h mennyit tanuljak, nem is kellett. Tudtam én magamtól is, nem is lett volna értelme rám kényszeríteni ,h márpedig most bemész a szobádba és 2 óráig tanulsz addig ki se gyere, mert abból úgyis csak semmittevés lesz meg nyitott szemmel alvás egy könyv fölött. Minden diák tudja, h mikor mennyit kell tanulni és mikor tanul. Ha valamit nem ért akkor kérjen csak segítséget, ha érti nincs gond beosztja az idejét és megtanulja.

2008. dec. 29. 14:53
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az eddigi válaszokat. Anyu próbálná is, és most is szeretne a sarkára állni, ami miatt lehet, hogy nehéz lesz, hogy öcsémnek van egy hátvédje, az apám... őt nem tudom, hogy tudnánk ráébreszteni, hogy nem jó, ha mindent megad öcsémnek.
2008. dec. 29. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!