Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A páromat is meg kell kereszte...

A páromat is meg kell keresztelni?

Figyelt kérdés

Hugom megkért engem és a páromat, hogy legyünk a kislánya keresztszülei.

Örömmel válalnánk, a gond csak az, hogy a párom nincs megkeresztelve.

Ilyen esetben a páromat is meg kell keresztelnia kislány elött, vagy elég ha csak keresztanyja van a kislánynak.

A további gond az, hogy kik legyenek a párom keresztszülei.

2010. okt. 7. 14:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ezer bocsánat, hogy segíteni akartam, és elmondtam a tapasztalataimat.

Megjegyzem, felnőtt fejjel az ember meggyőződésből szokott keresztelkedni. Az 1 év pedig arra kell, hogy elmélyedjen abban, amiben a vallásos emberek el szoktak.

A felnőtt keresztelkedőkről ugyanis jóhiszeműen feltételezik, hogy vallásos kíván lenni. (Bár legtöbb esetben csak az esküvői felhajtás miatt csinálják, pedig ahhoz nem is szükséges az egyházjog szerint, csak ezt senki nem tudja.)

A vallás elvileg kötelezettségekkel jár, az, hogy neked semmit nem jelent, az egy dolog, de a papok nem igazán így gondolják. A keresztszülő feladata a gyerek vallási nevelése. Erre fogsz a keresztelőn esküt tenni. Ha neked ez nem kötelezettség... Akkor micsoda? Színjáték?

Azért kíváncsi lennék a papotok álláspontjára. Remélem, leírod majd.

2010. okt. 7. 16:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Az vagyok akinek a párja megkeresztelkedett reformátusban.

Ne mond arra hogy hülyeség amiről nem is tudsz semmit.Én azért "tértem" át a református vallásra,mert római katólikus voltam és nem voltam elsőáldozó.Beszéltem a pappal és azt mondta hogy úgy kell járnom templomba meg hitoktatásra mint a gyerekeknek és utána áldozhatok.Adig nem!

A katólikus keresztelésről csak annyit tudok,hogy ismerősök mondták,hogy a pap akkora ügyet akart belőle csinálni,hogy végül nem oda mentek hanem a szomszédos faluba,ahol az akkori paphoz egyszer kellett bemenni,utána meg a keresztelőre és kész.

Úgyhogy papja válogatja.Kérdezd meg a ti papotokat.

Nálunki a ref pap nem akart megkeresztelni egy kisfiút,mert a szülei nincsenek összeházasodva és az apa nincs megkeresztelve.

2010. okt. 7. 16:17
 13/18 A kérdező kommentje:

Már bocsánat, de nem azt kérdeztem, hogy ki mennyire vallásos,meg melyik vallást részesíti elönyben , hanem azt , hogy a páromat is meg kell-e keresztelni????

Igen voltam elsöáldozó, bérmálkozó, jártam hittanra ,jártam templomba, gyóntam , áldoztam, de ez nem volt kötelesség!

Rajtam állt a döntés, hogy akarom-e vagy sem.

A párom is járt hittanra csak éppen nem lett katolikus keresztény,ahogy református sem.

Egyépként meg egyház és papja válogatja , hogy mit enged és mit nem!

Ha valóban egy év, akkor a kislány sem lesz megkeresztelve, söt ott is bukik a dolog, ha azt mondja a pap , hogy nem lehetünk keresztszülök mert nem vagyunk házasok.

2010. okt. 7. 19:04
 14/18 A kérdező kommentje:

De persze mindig a kérdezö a tudatlan!

Azért mert nem járok templomba meg nincs napi kapcsolatom a pappal,és nem ásom bele magam az egyházi-vallási dolgokba attól még nem csinálok egy keresztelöböl szinjátékot.

nem tudom ki irta, hogy a keresztszülök dolga a vallási nevelés,hát az Én keresztszüleim soha nem jöttek el velem templomba kivéve a keresztelöt, de az ismerettségi körömben sem volt erre még példa.

Az a lényeg, hogy meg legyen keresztelve,semmi több, ugyhogy nem kell ragozni.

2010. okt. 7. 19:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Tök mindegy az egésznek, mert a vallásos emberek 90%-a sem tartja be a vallás tanításait. Úgyhogy valóban egy színjáték.
2010. okt. 7. 19:46
 16/18 A kérdező kommentje:
így van!köszönöm!
2010. okt. 7. 19:50
 17/18 anonim ***** válasza:
2010. okt. 8. 10:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. okt. 8. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!