Ki hallott már olyanról hogy egy fiatal lány terherbe esik és az anyja nem engedi hogy elvetesse?
Nem a szülei tették tönkre, hanem ő magát, amikor teherbe esett. Az abortusz gyilkosság. Előtte kell észnél lenni, nem megölni az ártatlan gyereket.
Másrészt ha kiskorú is a kismama, csak ő dönthet a saját gyerek sorsáról. Ez tapsztalat, baráti körben van egy lány, aki 16 évesen szült, mert nem akart iskolába járni. Akárhogy balhéztak is az anyjáék a családgondozó központban, hogy fogják már fel: nekik kell eltartani és felnevelni majd az unokát is, és nem kérnek belőle. A fiatalkorú anyuka ragaszkodott a babához, és pont.
Ilyenkor a nagyi saját magát akkarja kárpótolni az elcseszet életért magának akkarja a babát aki egy új élet lehetőségét hordoza.
A tini anyukák akik akkarják a babát úgyanigy gondolkodnak, sza' életük van és a babától várják a megváltást, persze a kicsi felelős másokért csak ezt nem látják be a rokonok.
Én ha 18 éves korom előtt teherbe estem volna, biztos nem akartam volna megtartani...
Anyu akár akarja, akár nem.
Sz.r anyagi helyzetben voltunk/vagyunk, épp elég költséggel jár hogy iskolába járok, egy gyerek meg 2x ennyibe kerülne.
Bár gondolom a baba anyja nem akarta, hogy a lánya gyógyszert szedjen, mert az "veszélyes"...
Hát, itt az eredménye... egy kisgyerek.
Akkor elmondom még egyszer:
"A nem kívánt terhességek megszakítása a magyar törvények szerint a terhesség 12. hetéig, illetve kiskorúak esetében a terhesség 28. hetéig történhet. 18 év alatti életkorban szülői beleegyezés szükséges az abortuszhoz, tehát azt nem lehet eltitkolni. "
KELL BELEEGYEZÉS!!! Ne akarjátok már pont nekem megmagyarázni. Korlátozottan cselekvőképesek a 18 év alatti személyek is, magyarul nekik a terhesség 18. hetéig engedélyezett az abortusz, de ez már másik téma. Kicsit gondolkozzatok már, mielőtt beszóltok. És igen, tudom mit jelent a korlátozottan cselekvőképes. Idézzek még más forrást is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!