Házastársak: szólítjátok egymást anyának/anyunak, apának/apunak? Ha igen, mióta?
Figyelt kérdés
2022. szept. 23. 20:38
11/20 anonim válasza:
Én a kutyámnak szoktam mondani, mikor hazajön a férjem, hogy megjött apa.
12/20 anonim válasza:
#11 Én a cicáknak mondtam. De van egy barátunk, aki a volt feleségét 20 évvel a válás után mamának szólítja (a gyerek 24 éves).
14/20 anonim válasza:
Nem. Mi angolul beszelunk otthon de a felesegem nem akar Daddy-nek hivni :/
15/20 anonim válasza:
Ismerősék állandóan így hívták egymást. Szerintem nagyon visszás, mert a barátom számomra nem "apa", hanem a férfi, akibe beleszerettem, és aki bármikor ágyba csábít.
A gyereknek az apja, ez igaz, de nekem is van saját apám.
16/20 anonim válasza:
Nem, soha, és nem is fogjuk. hogy miért? Mert én nem az apámhoz mentem hozzá.
17/20 anonim válasza:
Mi is úgy, mint a kettes, a gyereknek nyilván nem azt mondom, hogy add oda Péternek a játékot, hanem add oda apának, de egymást ugyanúgy nevezzük, mint korábban.
18/20 anonim válasza:
Akkor, ha a gyerkhez beszelunk, pl. apaval mentek a boltba.
Sosem hìvnàm ìgy, kiràz a hideg tőle, a szüleim ìgy hìvjàk egymàst.
19/20 anonim válasza:
17, azért becézitek egymást vagy csak....? Péter😅
1 vagyok, írtam, hogy nálunk előfordul a kérdésben említett, de ritkán, inkább a klasszikus becenevek vannak, vagy ha éppen olyanról beszélünk.
20/20 anonim válasza:
19: most azr mondjam a gyereknek, hogy edeskemnek add oda? Vagy Peter helyett Petinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!