Mi volt anyósoddal, apósoddal a legnagyobb veszekedésetek? Mi volt az előzmény, mi volt a vita, veszekedés, párod mennyire kapcsolódott be, utána hogy regáltatok, mennyi ideig volt harag? Megbeszéltétek vagy nem?
Mindenaron a masik unoka masodik keresztnevet akartal adni.- nem az lett
Allandoan Mamanak szolitatja magat. - a gyereknek en vagyok a Mama max Nagyi. Nem hulye a gyerek szoval kovetkezetesen Nagyinak hivja
Penzugyeinkbe akart beleszolni.- nem engedtuk
Mama...Jezusom...
Minden normalis Anya tudja, hogy a Mama = a Nagyi...
Minden normalis tanult ember tudja h a Mama minden nyelvben az edesanyat jelenti...
Igen Magyar nyelvben is.
Alig par evtizede kezdtek hasznalni a nagyszulo becezesere.
Mama - Nagymama
Apa - Nagyapa
Erdekes az apa nem a nagyszulo becezese ...
A Mama sok helyen igenis az anyát jelenti, szerintem hadd döntse el az adott anyuka, hogy hívatja magát a gyerekeivel. És ha náluk ő a Mama, az apuka meg a Papa, akkor a nagymama törődjön bele, hogy neki más megszólítás jut.
Nekem sok '50-es, '60-as években íródott és abban a korban játszódó magyar ifjúsági regényem van, a legtöbb történetben a szereplők igenis mamázzák az anyukájukat. A nagymama meg nagymama.
Azt a baromsagot pedig ne ird..az, hogy pl. az angoloknal ilyen megszolitast hasznalnak az egy dolog..
Meg a dedim sem szolitotta Mamanak az anyjat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!