Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvő szülőköszöntő nélkül?

Esküvő szülőköszöntő nélkül?

Figyelt kérdés
Párom nem igazán szeretné, de nem bunkóság az, ha nincs? Mennyire szokás? Az az amikor virágot adnak a szülőknek, vagy beszédet is intéznek? Polgári esküvő lenne.
2022. júl. 29. 09:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%
Nem nem tűnt fel, mert nem volt. Nálatok az a szokás: nálunk inkább a vőfély hiánya tűnne fel...
2022. júl. 29. 10:05
 12/27 anonim ***** válasza:
92%
A szülőköszöntő is ugyanúgy választható, mint a gyertyagyújtás, homok öntés stb. Nem kötelező semmi, abszolút a ti döntésetek az egész. Az én esküvőmön sem volt szülőköszöntő, mindkét félről elvált szülők vannak, kicsit ciki lett volna, ha lett volna, így nem volt. Nem bunkóság, ha nincs.
2022. júl. 29. 10:14
 13/27 anonim ***** válasza:
29%
Attól függ, milyen a családi háttér. Az esetek többségében van szülőköszöntő. Anyukám esküvőszervező, és az is volt, mióta az eszemet tudom, ebben a környezetben nőttem fel. Már rengeteg éve csinálja, és amennyire én tudom, csak egyszer fordult elő, hogy nem volt. Akkor az anyuka kicsit csalódott volt. Hozzá tartozik a sztorihoz, hogy egészséges család volt, anyuka apuka együtt. Pécsiek vagyunk.
2022. júl. 29. 10:28
 14/27 anonim ***** válasza:
71%
Pesti vagyok, és eddig akárhány esküvőn voltam, mindegyiken volt szülőköszöntés. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem kötelező. Tényleg nem mindegy, hogy miért nem akarja a jegyesed.
2022. júl. 29. 10:35
 15/27 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk sem volt, anyósom meg sem volt hívva, apósom elhagyta a fiát már óvodás korában, nyilván ő sem (nem is ismerem), apám meg nem volt hajlandó eljönni, mert lusta és szerinte az esküvő csak felesleges felhajtás és pénzkidobás. (Igen, szép családok….) :) Anyukámat egyedül meg nem köszöntgettem, de egyébként senkit nem érdekelt és a baráti körben sem volt senkinek szülőköszöntő. Mondjuk nekem nem is tetszik, de az más téma.
2022. júl. 29. 10:37
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Nekem se tetszik a szülőköszöntő, sőt a többi vendégnek se adtunk köszönőajándékot. Nálunk férjem szülei nem is élnek, részemről meg csak apukám, így eleve nem nem lett volna ízléses, nem tartottunk.
2022. júl. 29. 10:53
 17/27 anonim ***** válasza:
77%

Engem szüleim taníttattak, felneveltek tisztességesen, pénzügyileg segítettek, de mégsem volt szülőköszöntő. Anyám az egész esküvőszervezés alatt bas*akodott. Neki ez nem tetszik, az nem tetszik, xar a ruhám, xar a hajam stb. K*rvára nem volt kedvem az udvariaskodáshoz mikor az életről is levitt a viselkedésével. Pluszban örültem is neki, hogy nem volt, mert végül a kaját is fikázta az esküvőn, fura mert csak neki nem volt jó.

Páromnak meg mindegy volt. Így nálunk végül nem volt. Főleg, hogy csak egy polgári szertartás volt hivatalban, ott közös gyertyagyújtás férjemmel, majd mentünk is enni étterembe. Nekem nem hiányzott. Barátnőmékén pl volt, ott annyi volt, hogy a szertartás vezető annyit mondott, most pedig az ifjúpár szeretné egy-egy szál virággal/ajándékkal megköszönni a szüleinek az eddigi munkájukat, vagy valami ilyesmi.

2022. júl. 29. 11:04
 18/27 anonim ***** válasza:
88%
Én nem is ismertem ezt a hagyományt, ezért nálunk nem volt.
2022. júl. 29. 11:09
 19/27 anonim ***** válasza:
94%
Én se hallottam még erről.
2022. júl. 29. 11:20
 20/27 anonim ***** válasza:
93%
Fel sem merült, hogy legyen
2022. júl. 29. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!