Hogyan cselekednétek? (névváltoztatás)
#12 csak nem neked kell engedélyezned.
(7-es vagyok)
Miért nem kérdezed meg a szüleidet, hogy mit gondolnak erről? Én ugyan bőven felnőttként változtattam keresztnevet, de előtte szóltam a szüleimnek, hogy nem bánják-e. Az első reakciójuk az volt, hogy miért nem pluszban veszek fel mégegy nevet, de hamar meggyőztem őket, hogy jobb, ha teljesen váltok. Az új nevem is tetszik nekik, egyáltalán nem bántottam meg őket vele. Sőt, örültek, hogy végre olyan nevet találtam, ami igazán tetszik. Nem is nagyon szólítottak a régi nevemen korábban sem, tudták, hogy ki nem állhatom.
Egyébként ugyanannyiba kerül, és ugyanannyi ügyintézés teljesen megváltoztatni, mint mégegy nevet felvenni. Ugyanolyan névváltoztatásnak számít mindkettő. Én mondjuk tényleg nagyon utáltam az eredeti nevem. A 2 keresztnév kicsit macerásabbá teszi a hivatalos ügyintézéseket, mindkettőt meg kell adnod hivatalos helyeken.
Tehát szerintem ha a szüleidet nem bánod meg vele, akkor felesleges megtartani a régit. Egyébként ha mégis meggondolod magad később, 5 évente lehet nevet változtatni, minden alkalommal ugyanúgy 10ezer ft-ba kerül. Ettől függetlenül érdemes jól meggondolni, mert később, ha sok helyen meg lesz adva a neved, akkor már rosszabb változtatni, mint 18 évesen.
"Volt olyan kolleganöm, akit mindenki Juditnak nevezett, és sok év után derült ki, hoyg hivatalosan Piroska!"
Érdekes, hogy én is ahány eredetileg Piroskát ismertem, mindet valami más néven kellett szólítani... 🤣
De Tündit is ismertem, akiről véletlen tudtam meg, hogy hivatalosan Mária...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!