Ez lenne a példamutatás?
Három testvérem van, vagyis hatan élünk egy házban. A családom rendkívül alacsony színvonalat képvisel, egymásnak tesznek keresztbe, hazudnak egymásnak, kibeszélik a másikat, elnyomják a legkisebb testvéremet, stb. Sokszor hallottam, hogy mutassak példát. Milyen példát? Évek óta a példát mutatom, hogy normálisan kéne bánni mindenkivel, mielőtt beszélnek, gondolkozzanak, tisztelni kéne a másikat... de le sem szarják.
Hallottam egy pszichológustól, hogyha egy ember változik a családban, akkor a többi is fog változni. Tényleg? Hát nem. Annyi változott, hogy engem kinéztek a családból. Mit tegyek?
Most azt tudod megtanulni, hogyan nem fogsz élni.
Ha meg tudsz közöttük maradni úgy, hogy nem hagyod lehúzni magad arra a szintre amit nem tartasz követhetőnek, akkor képes leszel egy másfajta életvitelre. Számukra ott lehet a te példád követése, de erre nem lehet erőszakolni senkit.
Rossz látni, ha a hozzátartozóinkat nem tudjuk a helyes/jobb útra vezetni. Mindenki a saját döntései következményeit fogja megélni. Hozz felelősségteljes döntéseket, melyben a szívednek és a lelkiismeretednek békessége van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!