Hogy lehetne rávenni az unokatestvérem, hogy ne haverkodjon hajléktalanokkal?
7. Nem vallja be, tereli
6. Akkor adja az Isten a te rokonod, gyereked is hasonló jó társaságban legyen része. Én a helyében nem ezt csinálnám, mikor ránéztem az apja egyenlegére azt hittem beütött a gomba flashback, 9 számjegyű összeg, azt csinálhatna amit akarna, kérhetne kocsit, láncot, órát, lakást bármit. Nem furcsa ha ilyen háttérrel mögötte ezt az utat csinálja?
Ezeken a kérdéseken teljesen feleslegesen őrlöd magad, hiszen nem az ő életét éled, így nem is kell megértened, hogy miért csinálja. Sajnos, sokan már fiatalon elkallódnak és semmilyen ráhatással nem lehet őket jó irányba terelni.
Volt egy exem, aki ugyanezt csinálta. Minden adott volt neki ahhoz, hogy jó körülmények között élhessen, de neki csak a lecsúszott haverok kellettek, akikkel piálni lehetett és füvezni. A normális barátai mind lemorzsolódtak, mert belefáradtak, hogy mindig ki akarják húzni a szarból, ő meg egyre mélyebbre süllyed benne. Most, 40 éves létére ugyanott tart, mint 20 évvel ezelőtt. Se egy megtakarított forintja, se munkahelye, semmi.
Ezeknek az embereknek kényelmes, hogy nincs feléjük semmi elvárás, nem kell sehova időre odaérni, nincs rajtuk felelősség, csak élnek a mának és nem érdekli őket, hogy mi lesz holnap.
Bár a te unokatestvéred még fiatal, de ha így folytatja, jó eséllyel pont arra a sorsra jut, mint az exem. Viszont ha neki ez így jó, akkor bárki mondhat neki bármit, nem fog változni, legfeljebb elfordul a családjától.
"mikor ránéztem az apja egyenlegére azt hittem beütött a gomba flashback, 9 számjegyű összeg, azt csinálhatna amit akarna, kérhetne kocsit, láncot, órát, lakást bármit. Nem furcsa ha ilyen háttérrel mögötte ezt az utat csinálja?"
Lehet, hogy pont ezért? Talán tudat alatt (vagy akár tudatosan, dacból) a másik végletet választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!