Hogy osszuk be magunkat karácsonykor, hogy senki se sértodjon meg?
Mi ilyen pici babával egyáltalán nem "vonultunk" fel , és természetesenk vették, hogy nem megyünk télvíz idején ide -oda.
Mi is természetesnek vettük, így is közöltük jó előre,és mindenki megértette.
Nálunk a szokásos beosztás:
24-én otthon bontjuk az ajándékokat, aztán átsétálunk a három házzal odébb lakó sógornőmékhez, akikkel kölcsönösen keresztszülői vagyunk a gyerekeknek. (következő évben ők jönnek át)
25-én átmegyünk anyámhoz, ott találkozunk az öcsémékkel, majd közösen meglátogatjuk a nagymamánkat.
26-án az anyóshoz megyünk át, sógornőmékkel közösen.
A 25-i, és 26-i program évente cserélődik.
Szia!
Nekünk 8 hónapos a bébink, de nem változtatunk a jól bevált módin:
24: szenteste otthon hármasban
25: férjem szüleihez megyünk ebédre, ahol ott vannak a nagyszülők, testvérek is. Néha sikerül úgy szervezni, hogy a nagybácsi és családja is eljön.
26: én szüleimhez megyünk ebédre, majd délután oda jön az egész család: nagymama, nagybácsik, nagynénik, unokatesók, vagyis minden rokon, akivel tartjuk a kapcsolatot.
A keresztszülők, barátok két ünnep között, vagy azután, ebből nem csinálunk faksznit, mivel januárban vannak családi ünnepek, van amikor akkor adjuk/kapjuk meg a karácsonyi ajándékokat.
Nekünk a szülők nem laknak messze - max 20 perc kocsival. Ha messzebb laknának valószínű, hogy nem mi mennénk, hanem ők jönnének. Aki meg ezen megsértődik, az magára vessen.
Nálunk nagy meccsek voltak az összeköltözésünk évben, mert a (most már) férjem családja úgy gondolta, hogy amíg nem vagyunk összeházasodva, addig mindenki otthon szentestézik. Leginkább én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy már pediglen azért költöztünk össze, mert együtt szeretnénk családot alapítani, szóval együtt szentestézünk. Hát nem mondom, hogy az volt életem legszebb szentestéje... Még a következő évben is húzták a szájukat, de a harmadik évre megbékéltek a gondolattal.
Kellemes ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!