Mennyibe kerül manapság egy urnás temetés?
Nagymamám betegeskedik és az orvosa azt mondta fel kell készüljek a hirtelen halálra.
Személyi kölcsönt 175ezret fel tudok venni, de a fizum se sok. Egyetlen gyereke vagyok, ilyenkor mi a teendő? Temetési segélyt is csak a temetés után kapok. Esetleg a temetési vállalatnál nem lehetne részletfizetést kérni? Vagy a temetés után rendezni a pénzügyeket?
Hamvasztani szeretném, és a papam mellé helyezni a sírba. Nem szeretném szétszórni vagy otthon elhelyezni
#23 van urnatartó 31.000-ért,de van 57.000-ért meg még többért! Az ár attól függ, milyet választasz a dolgokból. Nekem tavaly áprilisban volt 300.000 a temetés de drágább dolgot választottam. Hozzájött még a hűtés, meg a szertartás költsége.
2 éve apukámnak a legalapabb volt. 100.000-rel olcsóbb volt.
2021.tavasza
5 napos hűtés 22.860.-
Felöltöztetés(hamvasztásnál is!) 18.000.-
Megnéztem a számlán, 120.000 volt a hamvasztás+a hullaszállítás. A hamvakat visszaviszik, tárolja a temetkezés egy ideig.
Vehetsz 1 urnát, vagy sem. 34.000ft volt, amit választottam.
Kérj engedélyt, hogy otthon tarthasd a hamvakat.
Később is eltemetheted,ha lesz pénzed.
#26, ha a temetésre kötelezett szeretné hazavinni a hozzátartozója urnáját, akkor közokiratban, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozni kell arról, hogy az urnát hol fogjuk elhelyezni, az elhelyezés módja megfelel a kegyeleti igényeknek és a közeli hozzátartozók részére biztosítja a kegyeleti jog gyakorlásának lehetőségét. Ezt a nyilatkozatot az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti köztemető üzemeltetőjénél kell megtenni.
Ha több köztemető van a településen, akkor az önkormányzat kijelöli azt a temetőt, amelyikben a nyilatkozatot el kell helyezni. A nyilatkozat megtételéről a köztemető igazolást állít ki és a temetkezési vállalkozás az igazolás alapján ki adja az urnát."
A települési önkormányzatnál, azaz a temető fenntartójánál (sztem a hatósági osztályon) kell kérni
A kórházból elhozás, hamvasztás, ügyintézés, összesen 250ezer Ft-ba került.
Lebomló urnát kértünk, tavasszal fogjuk a Dunába szórni a hamvakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!