Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül manapság egy...

Mennyibe kerül manapság egy urnás temetés?

Figyelt kérdés

Nagymamám betegeskedik és az orvosa azt mondta fel kell készüljek a hirtelen halálra.

Személyi kölcsönt 175ezret fel tudok venni, de a fizum se sok. Egyetlen gyereke vagyok, ilyenkor mi a teendő? Temetési segélyt is csak a temetés után kapok. Esetleg a temetési vállalatnál nem lehetne részletfizetést kérni? Vagy a temetés után rendezni a pénzügyeket?

Hamvasztani szeretném, és a papam mellé helyezni a sírba. Nem szeretném szétszórni vagy otthon elhelyezni

2022. ápr. 7. 19:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom kinek dumálsz, de nekem halt meg közeli rokonom, amit én fizettem egyedül meg én szerveztem mindent.Nem annak, aki okoskodott tapasztalatlanul sok kommenten át, hogy márpedig megnézte a neten-LOL-, és 150 ezer.Na, ezért is gyűlölöm az emberek 98%-át!;)
2022. ápr. 7. 23:08
 22/30 anonim ***** válasza:
84%
Közelben nézd meg neten milyne árak vannak, legtöbb cgnek van honlapja ilyen tekintetben is.
2022. ápr. 8. 00:11
 23/30 anonim ***** válasza:
40%
Férjem mamájának kb 450 körül volt az urnás temetése tavaly év elején, bár semmi extra nem volt, se pap, se tor, nagyon kicsi volt az egész kb 10 fővel, nem tudom honnan jött össze ekkora összeg, pedig vidéken is élünk, nem egy nagy városban.
2022. ápr. 8. 00:23
 24/30 anonim ***** válasza:
92%

#23 van urnatartó 31.000-ért,de van 57.000-ért meg még többért! Az ár attól függ, milyet választasz a dolgokból. Nekem tavaly áprilisban volt 300.000 a temetés de drágább dolgot választottam. Hozzájött még a hűtés, meg a szertartás költsége.

2 éve apukámnak a legalapabb volt. 100.000-rel olcsóbb volt.

2022. ápr. 8. 06:20
 25/30 anonim ***** válasza:
90%

2021.tavasza

5 napos hűtés 22.860.-

Felöltöztetés(hamvasztásnál is!) 18.000.-

Megnéztem a számlán, 120.000 volt a hamvasztás+a hullaszállítás. A hamvakat visszaviszik, tárolja a temetkezés egy ideig.

Vehetsz 1 urnát, vagy sem. 34.000ft volt, amit választottam.

Kérj engedélyt, hogy otthon tarthasd a hamvakat.

Később is eltemetheted,ha lesz pénzed.

2022. ápr. 8. 06:38
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Kitől kell engedély, hogy otthon tarthasd a hamvakat, míg összegyűlik a pénz temetésre?
2022. ápr. 8. 11:06
 27/30 anonim ***** válasza:
82%

#26, ha a temetésre kötelezett szeretné hazavinni a hozzátartozója urnáját, akkor közokiratban, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozni kell arról, hogy az urnát hol fogjuk elhelyezni, az elhelyezés módja megfelel a kegyeleti igényeknek és a közeli hozzátartozók részére biztosítja a kegyeleti jog gyakorlásának lehetőségét. Ezt a nyilatkozatot az elhunyt utolsó lakóhelye szerinti köztemető üzemeltetőjénél kell megtenni.

Ha több köztemető van a településen, akkor az önkormányzat kijelöli azt a temetőt, amelyikben a nyilatkozatot el kell helyezni. A nyilatkozat megtételéről a köztemető igazolást állít ki és a temetkezési vállalkozás az igazolás alapján ki adja az urnát."

A települési önkormányzatnál, azaz a temető fenntartójánál (sztem a hatósági osztályon) kell kérni

2022. ápr. 8. 12:59
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon köszönöm
2022. ápr. 8. 13:08
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Két hete 450.000 forint volt mindennel.
2022. ápr. 10. 01:28
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

A kórházból elhozás, hamvasztás, ügyintézés, összesen 250ezer Ft-ba került.

Lebomló urnát kértünk, tavasszal fogjuk a Dunába szórni a hamvakat.

2023. jan. 6. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!