3 vagy több gyermekes anyák és apák!Milyen kapcsolatban vagytok a pártokkal?Ennyi gyerek mellett mikor van időtök egymásra ?
3 gyereket neveltünk fel, már mind felnőtt (na jó, a "kicsi" még gimis, de már nagykorú). Akkor volt időnk magunkra/egymásra, amikor akartuk. Voltak/vannak nagyszülők, akik segítettek, ha kellett. Pl. nem volt életcélunk rosszban lenni velük, nem szidtuk őket, nem tiltottuk el a gyereket mert még kicsi, mert én nem így szoktam stb. Első perctől részesei voltak a gyerekek életének (főleg anyósom, mert ő közelebb volt), így soha nem volt gond. Bármikor rájuk bíztam, bármennyire időre. És ők sem problémáztak ezen, nyilván egyeztettünk.
34. éve elég jól működünk együtt, már mi segítünk pl. anyósomnak, aki 88 éves és nem tudja már ellátni úgy magát. De el tudunk menni nyaralni most is, csak már az unoka vigyáz a nagyira, hogy ne legyen egyedül.
Az a meglátásom, hogy manapság azért alakulnak nehézkesebben a dolgok, mert sokan alapból kizárják a segítséget, már a kezdetektől távolságot tartatnak az unokák és nagyik között. Főként anyós-meny viszonylatban jellemző ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!