Mostanaban egyre jobban viragzik a vallalkozasom , es szeretnem segiteni a szuleimet , ti minek orulnetek jobban ? Ha pl: kezbe adnek 10 millio forintot ,hogy koltsd amire szukseged van vagy inkabb megvennem nekik amit en gondolok folyt.
Egyik sem. Közösen kellene kitalálni, hogyan tudnátok a legjobban felhasználni azt a pénzt. Vezesd elő, hogy miket szeretnének, és együtt találjátok ki, hogyan lehet a leghatékonyabban megoldani.
Pl. ha az én szüleimre gondolok, ennek a pénznek a fele is elég lenne házfelújításra, de az egész megszervezése legalább akkora segítség lenne nekik, mint a pénz.
Egyrészt szülő vagyok, felnőtt gyerekeim vannak, velük kapcsolatban nekem az a legnagyobb öröm, ha stabil életet élnek, feljődnek, anyagilag is és ha a saját egzisztenciájukat erősítik, főleg azért, mert bármikor jöhet rosszabb időszak nekik is, ezért ngyon fontosnak tartom a több lábon állást, az anyagi biztonság megteremtését (én is erre törekedtem mindig)
Másrészt nekem is vannak idős szüleim, akiknek a nem túl magas nyugdíjuk ellenére is van jelentős megtakarításuk (évtizedek alatt rakták össze), tehát elvileg nem szorulnak segítségre, de mivel tudom, hogy nem hajlandóak magukra költeni és nem veszik meg pl. télen a primör árút, vagy a drágább, de jobb minőségű élelmiszereket, ezárt én megveszem nekik időnként és elviszem ajándékba. Milliókat nem adok, mert én is kerülhetek olyan helyzetbe, hogy szükségem lehet a saját megtakarításaimra.
Nos vagy megbeszeled velük vagy mondják el h mire vágynak akár másnak ne neked
Szomoru h erről még nem volt szó köztetek
Ha csak elteszik a pénzt és nem vesznek belőle semmit, annak nem sok értelme van. Derítsd ki minek örülnének a legjobban és vedd meg nekik inkább.
Illetve ha az biztonság érzetet ad nekik, hogy van félretett pénzük, egyrészét amit nekik szánsz, adhatod pénzben is. Ezt te tudod, hogy így van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!