Havi 162 ezer forintos gyerektartásból nem telik
magánórára?
Figyelt kérdés
5éve váltunk el, és van egy 13 éves kisfiúnk. Én a válás óta hazaköltöztem romániába és a gyereket azóta az exem neveli magyarországon, csak a nyarat szokta velem tölteni. Havi 47ezer gyerektartást ítéltek, amit minden hónapban automatikusan levonnak a számlámról, de ezenkívül még 1500lejt (kb 115e huf) küldök minden hónapban. Tehát kb. havi 162ezret fizetek összesen. Nemrég beszéltem az exemmel és apropózott, hogy a gyereket matek magánórára kellene küldeni, de egyedül nem tudja finanszírozni.
Pontosan nem tudom mi mennyibe kerül mostanában magyarországon, de kétlem, hogy 162ezerből ne lehetne heti 1-2magánórát megengedni.
Az anyagi helyzetüket sem ismerem, csak annyit tudok, hogy azóta férjhez ment és van egy közös gyerekük is.
Hát próbálnak minél több pénzt legombolni ugymond.
2022. márc. 13. 20:38
22/52 anonim válasza:
Bőven elég ennyi pénz a magánórára, te fizeted, ami a kötelességed, sőt, meg többet is. Tisztelem, hogy támogatod a fiad. Szerintem ennél többet ne utalj, mert úgy érzem, ez a nő ki akar használni, ez már nem a gyerekre menne.
2022. márc. 13. 21:28
23/52 anonim válasza:
Amikor nálad van a gyerek, akkor vedd meg neki a ruhákat, tanszereket, ha magánórára kell járnia akkor vedd fel te a kapcsolatot a tanárral és beszéld meg vele. Nincsen szükség a muterra hogy segítsen elkölteni a pénzedet. A 47 ezer jár, annál többet csak kivételes esetben szabad adni.
2022. márc. 14. 00:23
24/52 anonim válasza:
Ne nevezzük baleknek,Ő a gyerekét szeretné tàmogatni, ami nagyon szép gesztus!!Jòhiszemü vagy,de csùnyán átver az exed. Azt is vedd figyelembe hogy az àllamtól kap még kb 35 ezer Ft ot pluszban ùgyhogy 200 e körül jár. Ha támogatni akarod akkor csatlakozom az előttem szólókhoz,sok jò ötlet elhangzott. A csalàdjogban egyebkent rengeteg igazsagtalansàg van,pl amikor apánál van a gyerek nyáron akkor is ő fizet az anyának. Lepontoztatok a 9 edt pedig a családjog valòban ugy veszi hogy akinél van a gyerek az nem fizet ,csak természetben azaltal hogy tartja a gyereket. Jò lenne sok mindenen vàltoztatni mert sok embernek a válás csak a pénzszerzés miatt fontos.
2022. márc. 14. 05:21
25/52 anonim válasza:
#24 9-es hülyeséget ír, épp azért, mert a családjog a külön élő szülőtől több anyagi ráfordítást vár, mint a vele élőtől. Más kérdés, hogy nem ENNYIVEL többet. Kérdező nyugodtan kérhetne egy tételes elszámolást a pénzről.
2022. márc. 14. 05:23
26/52 anonim válasza:
25 nem tudom pontosan mennyit fizet akivel egyutt èl de az termeszetben tartja. Viszont a honapban kb 4-8 napot a masik szülőnèl van, a szünetek felben, nyaron pedig 5 hetet. Akkor meg a masik tartja. Mègis az fizet a masiknak aki èppen valahol programozik a parjàval.. Miert is? Ez sztem baromi igazsagtalan. Kb 100 napot evente az egyik 256 ot a masik szulòvel(petsze ez valtozo) megis 365 napra fizet.. ugyhogy a tenyleges tartasdìjat fel lehet szorozni evvel a faktorral. Meg avval amit az àllam ad mellè.
2022. márc. 14. 06:03
27/52 anonim válasza:
A 26 os gondolatmenetet folytatva matematikailag a 2 külonbsegèt kellene fizetni. Azaz a fenti példàban 165 napot. Tehàt ha valaki 30 ezret fizet havonta az 30/165×365=66 ezer valós összegnek felel meg. Ehhez jön a csaladi potlek es az adokedvezmeny( havi kb 35 e) igy kb 100 ezer Ft ra kijövő összeg. Ez èves szintre kivetìtve igy jön ki. Ugyanis a gyerektartàs NEM arra szolgal hogy a masik szülőt eltartsuk
2022. márc. 14. 06:11
28/52 anonim válasza:
"Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán neked kellene gyerektartást fizetned, mivel az exed újra férjhez ment. "
Persze, hogy kell fizetnie. Nem az új férj kötelessége eltartani a kérdező gyerekét. A megítélt gyerektartást fizesse, plusz 50%-ban szálljon bele a magánórák árába. Mi így csináljuk a volt férjemmel. Igaz, ő csak 20000-ret fizet havonta.
2022. márc. 14. 08:20
29/52 anonim válasza:
Fizetném a gyerektartást, plusz a különórát, és ennyi.
Tudod, az a nagy büdös helyzet, hogy most te tartod el az új pasit, meg az új gyereket.
2022. márc. 14. 08:30
30/52 anonim válasza:
Ki az akinek jogi tanulmányi vannak itt, konkrétan a családi jog tantárgyon túl van? Na?
Nem látom azok kezeit a magasban akik itt elemzik a Ptk-t.
Van egy szó ami megmagyarázza miért fizet tartásdíjat mindig a kötelezett fél. Mivel fingotok sincs a jogról nem tudjátok, cserébe toljátok a tudományt. Égő amit csináltok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!