Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsotokat szeretném kikérni...

Tanácsotokat szeretném kikérni költözéssel kapcsolatban. Bővebben lent?

Figyelt kérdés

1 hónapja lettem 17 éves, lassan fél éve dolgozok suli mellett folyamatosan, nem csak hétvégén, így havonta sikerül 50 ezer forint körül keresnem, aminek a legnagyobb részét édesanyámnak adom. Albérletbe költöztünk, el az alkoholista apámtól. Nincs jelenleg anyámnak állása, és az albérlet nagyon drága mindennel együtt, és sokan is vagyunk (4 testvérem van, a 21 éves bátyám alig segít anyának, arra vár, hogy az eladott régi háznak az árának a negyedét megkaphassa, és elköltözhessen)

a lényeg,hogy több mint egy éve van egy Budapesten élő barátom, én debreceni vagyok. Az ő anyukája javasolta ezt, hogy keressek egy olyan sulit, ahol folytathatom a jelenlegi szakmám tanulását(turisztikai technikus) náluk, Pesten, legyek kolis. Ezen elgondolkodtam, ugyanis míg én jelenleg 1100 ft-os órabérért kihajtom a belemet is a kfc-ben, addig ugyanilyen pozición 1600+órabérem lehetne Pesten. Szóval hatalmas a dilemmám. Anyának nem mondtam még, de tudja, hogy amint lehetőségem lesz elköltözöm.

őszintén szerintem ezzel csak segítenék neki, hiszen kevesebb emberről kell gondoskodnia azzal, ha elmegyek.

Szerintetek? Mi tévő legyek? Megvalósulhat?

17/l

2022. febr. 14. 16:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Igazából nem lett megígérve neki a pénz, de nem ez most itt a lényeg. Köszönöm az eddigi válaszokat
2022. febr. 14. 21:51
 22/29 anonim ***** válasza:
51%
21# annyiból lényeg, hogy ha nem menekülsz otthonról a ti helyzetetekben jobb lenne együtt mozognotok. Egyenként gyengék vagytok, alkoholistától szabadultatok, talpra kéne állni. Az nem egyszerű mutatvány! De tudod te, vicces, hogy pont neked okoskodik valaki. Az ingatlanárak se nektek kedveznek, együtt nagyobb esély van, hogy mindenki felszínen maradjon. Ha anyud elosztja a tőkéjét akkor mindenki lába alól kihúzza a talajt hosszabb távon. Te se apellálhatsz a barátodra és a jószívű anyukájára... Ha ők kiesnek az életedből bármi miatt, mit csinálsz? Anyud 15 év múlva miből fizeti a lakásának a bérletét? Neked nem csak annyi a gondod, hogy felmenj-e Pestre koliba.
2022. febr. 14. 22:17
 23/29 A kérdező kommentje:
igen, tudom, mind ezzel tisztában vagyok, és átgondoltam ezeket, hogy bem ilyen egyszerű minden. Várok még, hogy hátha valami csoda folytán anyát is felhívás valahonnan, ugyanis annak ellenére higy folyamatosan jelentkezik állásokra, még válaszra sem méltatják néha.. nehéz jelenleg, de mindenképpen meg fogjuk oldani
2022. febr. 14. 22:39
 24/29 A kérdező kommentje:
nem voltunk még ettől nagyobb sz*rban, de nincs olyan hogy be legyen sehogyan sem
2022. febr. 14. 22:40
 25/29 anonim ***** válasza:
63%
Valahogy csak sikerül azért.
2022. febr. 14. 23:47
 26/29 anonim ***** válasza:
97%
Mondjuk, én biztosan nem hajtanám ki a belemet, mikor anyám elvan a kis világában, meg a bátyám is.
2022. febr. 15. 08:32
 27/29 anonim ***** válasza:
96%

Anyukád ideiglenesen elmehetne házakhoz takarítani 1500-2000 Ft-os órabérben (nem vállalkozóhoz!) Én főiskolai diplomával tudtam több mint egy évig csinálni, mert rászorított a szükség.

Pedig nem albérletben laktam 4 gyerekkel.

Vagy vállalhatna gyerekfelügyeletet, idősgondozást. Minden jobb, mint otthon várni a csodát!

2022. febr. 15. 09:04
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Öt gyereket szülni egy alkoholistának,mert gondolom nem most lett az.

Hát anyukád eddig sem tudott helyesen gondolkodni,ezután sem fog.

2022. febr. 15. 09:52
 29/29 A kérdező kommentje:

27, próbálkozott, a mi panelunkban is körbekérdezett, interneten hirdetett lehetőségeknél is próbálkozott, mindenhonnan visszautasítják. Most úgy néz ki, hogy az egyik régi munkahelyére vissza fog tudni menni. Eddig azért nem dolgozott, mert sérülés miatt a főnöke nem tudta tolerálni azt hogy táppénzen van, így el is bocsátotta. Minden lehetséges segítséget megkért az elmúlt napokban, lakástámogatás(ami nevetséges 10000ft), újból a gyermekvédelmit, és ugye a munkanélkülit is.

28, 4en vagyunk testvérek, rosszul írtam. Apám az öcsém születése után kezdett inni, 5 éve nagyjából.

2022. febr. 15. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!