Milyen szabályokat kell betartania egy cigány férfi feleségének?
Sziasztok
Remélem a "cigány" szót senki nem veszi sértőnek, nem sértő szándékkal írtam.
Nagyon érdekesnek találom a kultúrájukat, ezért is kérdezem, hogy többet megtudjak.
Megkérek mindenkit, hogy kerüljük a rasszista, trágár megnyilvánulásokat. Köszönöm
A cigányok sem egységesek.
Vannak a oláh és a beás cigányok. Erdélyben vannak a gáborcigányok. Ezek a csoportok még egymás között se nagyon keverednek, tehát a "cigány" megnevezés kb. olyan általános, mintha azt mondanánk: "fehér bőrű". Ami egyaránt jelenthet svédet, magyart, franciát, olaszt stb.
Kérdezd Szabó Zsófit!
Nem ehet egy asztalnál a férfiakkal, pl..
Itt egy leírás a gábor-cigányokról:
De amúgy általánosságban kb. annyit tudunk, amennyit az ilyen bulvárszintű bódimargók meg győzikék és stb. szétkürtölnek a médiában. Aztán vagy igaz, vagy nem....
#12:
A cigány kifejezés a görög ατσιγανος (atsziganosz) szóra vezethető vissza, amelynek egykori jelentése „törvénnyel szemben álló”, „kívülálló”, „érinthetetlen”. Nem tudom, miért tartják ma kirekesztőnek.
A „rom” „embert”, „cigány embert”, „férfit”, illetve „férjet” jelent romani (azaz cigány) nyelven.
Érdekes, a cigányok a magyar nem cigányt gádzsó-nak nevezik, ami parasztot jelent, gondolom eredetileg nem pejoratív értelemben, hanem mint szántó-vető.
Kossuth rádióba roma magazin volt. Sok sok évvel ezelőtti egyik adásba azt taglalták : Ha egy roma nő megcsalja a férjét, és az rajtakapja őket, akkor a nőnek levágták a haját rövidre.
A férj az utcán ment elől, utána a felesége..
ezt hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!