Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy így érzek? Mi lenne erre a megoldás?

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet, hogy itt vagyok én, mint egyke gyerek, anyuval és apuval élek. Csak az a gond, hogy a szüleim között jóformán semmi egyetértés nincs, és nem egyenlően vannak elosztva a háztartási munkák sem. Apukám sajnos elég hanyag, nem szeret itthon semmit dolgozni, a munkahelyén is megcsinálja amit kell(taxisofőr), aztán hazajön, és lefekszik, nézi a tévét. Ezzel szemben anyukám egész nap kínlódik azért a kis kevés fizetésért, amit kap, pórbál félretenni, hogy segítsen engem a jövőben, és még itthon is van dolga. Én persze próbálok neki segíteni amiben csak tudok, de 15 éves fejjel nem tudok egy egész háztartást eltartani. Apa semmit sem segít, mi megyünk mindig Anyuval bevásárolni is, persze gyalog, és apu elnézi, hogy hogy cipekedünk. És hasonló dolgokat kell elképzelni, például én nem emlékszem, hogy hárman elmentünk volna valahova együtt. Azt hozzátenném, hogy megütni még soha nem ütött meg engem sem, Anyut sem, csak soha nem csinál semmit.

Most én ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy nekem már sokszor megfordult, mint gyereknek, a fejében, hogy mi lenne, ha elválnának. Már rossz nézni, hogy anyu mennyit szenved. :(( Meg én sem érzem magam túl jól, a barátaim előtt is szégyellem, hogy ilyen az apám, mikor látom, hogy mással mennyit foglalkozik apjuk, és tőlem még sohasem kérdezte meg, hogy mi volt a suliban. Ahányszor anyu szépen vagy már kiabálva próbál beszélni vele, elkezd sírni(!) férfi létére.

Bocsi, hogy hosszú lett, de szerintetek mi lenne a megoldás? Nagyon el vagyok keseredve.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. szept. 6. 13:25
 1/7 A kérdező kommentje:
És még valami. Anyukámnak kint van falun a beteg anyukája, akihez ki kell járjon, és apu ebben sem segít sosem, ha ki is viszi kocsival, azt nagymamám mindig kifizeti neki. Egyébként anyukám busszal jár ki hozzá.
2010. szept. 6. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek téged!! Sem az édesanyád,próbáld meg apukáddal megbeszélni..

Tényleg nem lehet jó 8 óra munka után otthon folytatni..

Még a másik tévézik.. :(

2010. szept. 6. 13:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Apukád cselédet akart és megkapta! Anyukád helyébe nem hagynám, hanem nem kapna enni, ha nem csinál otthon is valamit vagy nemtom. Valamit megvonna tőle. Pl én nem fizetném a TV-t azt nem lenne mit néznie!
2010. szept. 6. 13:51
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de azért nem bánnám, ha még írnátok. :)

Próbáltam már én is beszélni vele, de megígért valamit, 2 napig betartotta, aztán huss!, hirtelen minden visszatért a régi kerékvágásba. Már a nagymamámmal is beszéltem apu részéről, de azt mondta, hogy rá se ismer a fiára, és vele is elég lekezelően beszél. Anyu is mondta, hogy amíg én meg nem születtem, addig nem volt ilyen. Úgy gondolta, hogy mivel én már megvagyok, Anyu nem fog tőle elválni, és jöhet a hawaii élet. :(

A családi barátok is látták, hogy mi a helyzet, ők is beszéltek apuval, de semmi hatása.

Anyuval már több mindent kipróbáltunk, hogy megváltozzon, de semmi sem vált be. Szegény Anyu már idegileg teljesen ki van, állandóan feszült, ráadásul a pajzsmirigyével is beteg, szóval nem kívánom senkinek.

Én is már itt könnybe lábadt szemmel írok, egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok, szívemből kívánom, hogy váljanak el, mindenkinek jobb lenne, de nem tudom miért nem megy. :( A mostani hétvégén csak ketten voltunk itthon Anyuval, és mintha kicserélték volna, jó hangulata volt.

Aztán mikor hazajött apu, kezdődött minden elölről, visszament apu a legjobb barátaihoz: a tévéhez és a sörhöz.

2010. szept. 6. 14:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Anyádnak kéne összeszedni magát és a sarkára állnia. Ha neki megfelel ez az élet, hogy a férje cselédje, akkor csak csinálja. Ha nem, akkor meg kapja össze magát, növesszen gerincet és húzza ki magát. Először csak külön kassza, külön kaja, (mindenki bevásárol és főz magának, hűtőben, szekrényben polcok szépen megosztva melyik kié). Aztán vagy apu is rájön, hogy nem jó amit csinál, vagy nyugodt lelkiismerettel lehet egyedül hagyni.
2010. szept. 8. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:

szia! sajnállak:( nem tom milyen lehet...mert szerencsémre anyuék nagyon jól megvannak.:) ha akarsz írj privit. puszih.

15/L

legjobb lenne a válás.

2010. szept. 8. 16:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a legjobb, ha a szüleid normálisan kettesben megbeszélnék a problémákat. Esetleg anyukád szólna, éppen akkor h. pl segítenél a bevásárlásnál, és nem rá zúdítaná egyben, hogy milyen lusta stb. Szerintem az lehet a baj, hogy ti anyukáddal ketten jól megbeszélitek a dolgokat, és apukád már csak ömlesztve kapja a problémákat. Az én szüleim között is voltak hasonló konfliktusok (értsd apa nem vette észre h. többet kéne segíteni anya pedig nem szólt) de már ketten megoldották. Ez a helyzet nem csak apukád hibája, hanem ketten közösen alakították ezt így, anyukádnak kell lépnie nem neked.
2010. szept. 9. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!