Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló nő családi állapot...

Egyedülálló nő családi állapota hivatalosan mi?

Figyelt kérdés

2021. nov. 26. 18:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
10-es: a politikailag korrektbe nem csak ennyi tartozik, hanem az is, hogy egyetlen népet vagy rasszt sem szabad úgy nevezni, ami arra nézve problémás, vagy lejárató, meg még rengeteg egyéb
2021. nov. 27. 10:11
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem pár éve egy bankban egy igénylés kitöltésekor kérdezték a családi állapotot. Mondtam, hogy hajadon, mire az űrlapon az ügyintéző kiválasztotta, hogy egyedülálló. Akkor kicsit múlt századinak éreztem magam, azóta nem használom ezt a szót. Lehet, hogy hivatalosan elfogadott, de nagyon régimódi.
2021. nov. 27. 10:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Nekem is egy űrlapot kellett kitöltenem, de nem voltak válaszlehetőségek megadva. Az első gondolatom az volt, hogy egyedülálló, de inkább utánanéztem, és szinte mindenhol ezt a hajadon megnevezést találtam. Pedig teljesen elavultnak tűnik. Végül ezt írtam, remélem, nem néznek engem is hülyének.
2021. nov. 28. 10:21
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az anyakönyvi kivonatban a családi állapotnál ez lehet: hajadon/nőtlen, férjes/nős, elvált, özvegy

Én pl elvált vagyok, de egyedülálló is, mert nincs élettársam.

2021. nov. 28. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!