Mit lehet tenni abban az esetben ha a családban az egyik
testvér a saját nevére íratta a többi testvér tudta
nélkül a családi házat, viszont a szülők nem élnek
és soron lenne a ház eladása?
Figyelt kérdés
Mindent magának akarna. Mit lehetne tenni hogy a többi testvér is kapjon a ház eladási árából egyenlően?
Ilyen még a mesében sincs.Végrendelet nélkül ez illegális.
Menjetek el ügyvédhez és pereljétek be mert minden osztódik ilyen esetben mikor nincs végrendelet.
Jó nagy barom a testvéred
2021. okt. 29. 06:46
12/32 anonim válasza:
Nagynéném játszotta ezt velünk hugommal. A nagyszülőkkel eltartási szerződést csinált. Apánk ugye meghalt és egyszerüen kisemmizett..nem lehet mit tenni. A hagyatékin a közjegyzőnél szépen leköptem és kisétaltam.
2021. okt. 29. 06:51
13/32 anonim válasza:
Ilyenkor derül ki hogy ki milyen testvér, rokon stb... Holott 1/3 részben örököl mindenki. Apu ennek nem örülne, hogy így széthullott a család, miután elment :( szó szerint, senki nem keres senkit se telefonon, sehogy, pedig akinek dühöngeni kéne az én vagyok. Sajnos ezért vannak sokan hajléktalan szállón, nem mindig az alkohol drog stb miatt, hanem mert ki lettek semmizve.... Annyi ilyen van, lassan be állok én is a sorba :(
2021. okt. 29. 07:04
14/32 anonim válasza:
Olyan nem lehetséges, hogy a szülök halála után az örökölt házat bárki is a saját nevére irassa!
Ami lehetséges, hogy még a szülök életében kerül az ö tulajdonába, ilyenkor több eset lehetséges.
Ha ajándékként kapta, akkor a szülök halálán belül 10 évig meg lehet támadni, ilyen esetben a többi örökösnek a köteles rész jár, ami a törvényes örökség egyharmada. Ez ingatlan esetében nem feltétlen tulajdonjogot ad, hanem a hivatalosan megállapított értéket kell megkapniuk.
Ha örökösödési vayg eltartási szerzödés alapján lett a testvér a tulajdonos, illetve ha megvette az ingantlant, akkor viszont nincs mit megtámadni, ilyen esetben a többi testvérnek nem jár semmi.
2021. okt. 29. 08:11
15/32 anonim válasza:
13-as: Azért az elég furcsa hozzáállás, hogy azért leszel nincstelen, mert nem örököltél semmit! Egy cbecsületes felnött ember nem örökségre alapozza az életét, hanem a saját maga által megkeresett pénzre!
Mellesleg arra is kiváncsi lennék, hogy az itt "kisemmizett" családtagok mennyire voltak a szülök segítségére a mindennapokban, és mennyire az a testvér, aki megkapta a szülök vagyonát. A legtöbb esetben ugyanis ö volt, aki mindenben - anyagilag is meg fizikailag is - segítette az idöseket, a többi meg kimentette magát, hogy a saját gyerekei, a munkája, a távolság miatt nem tud semmit sem törödni velük.
2021. okt. 29. 08:15
16/32 anonim válasza:
12-es nem lettél kisemmizve."nagyszülőkkel eltartási szerződést csinált", itt a válasz. Életében mindenki azt csinál a pénzével amit akar, ha a szomszédra hagyja, akkor arra, attól még Te nem vagy kisemmizve.
2021. okt. 29. 08:24
17/32 anonim válasza:
10-es "de már velem lett közölve, hogy ki vagyok tagadva mindenből" Ezt miért hitted el? Miért nem néztél utána? Internet világában ez nem lehet gond. Magyarországon nincs kitagadás, csak nyomos indokkal, ha jóváhagyják, annak pedig papíron nyoma van. Végrendelet esetén pedig jár a kötelesrész. Ügyvéd mi tud tenni?Miért is hibás? Ha bírósági eljárás van nem az ügyvéd dönt, a bíró. Hagyatékin a közjegyző elmond mindent, ha ott voltál akkor tudnod kell pontosan mindent.Ha ott nem mondasz le az örökségről, semmit nem tud tenni a másik fél.
2021. okt. 29. 08:28
18/32 anonim válasza:
Kérdező, nem tudja a saját nevére irtani senki a Te tulajdon részed.
2021. okt. 29. 08:29
19/32 anonim válasza:
Azt írod a végrendeletben nincs szó ilyenről, akkor kizárásos alapon a szülők íratták a nevére a házat. Miért nem őket kérdezed róla?
2021. okt. 29. 09:38
20/32 anonim válasza:
Előző: " viszont a szülők nem élnek" Hogy kérdezze őket? Médiummal?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!