Ilyen esetben lehet még valamit tenni vagy már semmit?
A helyzet röviden: a párommal idén vettünk egy házat, amire az önerő részt édesapámtól kaptuk meg, mivel a sógornőm úgy is pont annyival tartozik a páromnak mint amit apa kölcsön adott. (mostmár tudom, hogy óriási hülyeség volt így belemenni...) Arról volt szó, hogy a nyáron ideadják. Nem adták. Most azt mondták, hogy a babavárót akarják felvenni, csak a sógornőm párja feketén dolgozik. Azt mondták augusztus 1.el be lesz jelentve. Most már október 1.
Természetesen a tartozásról papírt nem írtak és a sógornőm erre hivatkozik, hogy nincs határideje.. Még lepapírozhatják, hogy tartozás jogcímen február végéig ideadják a pénzt??
Én azt is csak most tudtam meg, hogy már 1 éve húzódik ez az ügy..
A legszebb, hogy még ők vannak felháborodva amikor a párom kéri a pénzét..
Írjanak tartozás elismerő nyilatkozatot teljes bizonyító erejű magánokiratban.
Beleírjátok, hogy a testvér elismeri, hogy ekkor és ekkor ennyi összeget kapott a párodtól kölcsön jogcímén, kamatmentesen, vagy x kamattal, fizetési határidő ez és ez.
Mindkét félnek (párodnak és tesójának) a adatai: név, születési név, születési hely, idő, anyja neve, lakcím, szem.ig száma
"A tartozás kölcsön jogcímét, fizetési határidejét és a fenti összegű fennállását a jelen okirat aláírásával elismerem és saját kezűleg jóváhagyólag aláírom."
Az aznapi dátum (amikor aláírják)
2 tanú: olvasható név (az aláírás majd pluszban), lakcím, szem.ig.szám.
A tesó meg a két tanú aláírja.
Ez alapján pont úgy behajtható az összeg (pl. közjegyzőnél tett fizetési meghagyással), mintha kölcsönszerződést írtak volna.
"14. max messengeres beszélgetéssel de azzal gondolom semmire se megy."
Simán kiadja arra a közjegyző, leginkább az érdekli, hogy megkapja költségtérítését, aztán ha nem tetszik a sógornőnek, akkor pereskedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!