Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzámennél olyan férfihoz,...

Hozzámennél olyan férfihoz, akinek nem tetszik a neve?

Figyelt kérdés
Miért?

2021. júl. 4. 11:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
74%

Nem.

Olyanhoz se mennék, akinek tetszik a neve.

Gondoltam leírom, mert manapság már ez is fontos.

47/F

2021. júl. 4. 13:08
 22/31 anonim ***** válasza:
98%
Ja, keresztnévből nincs olyan, amit annyira gáznak tartok, hogy mutatkozni sem mutatkoznék vele... vannak nevek, amiket röhejesnek tartok, de azért nem olyan kategória, mint egy "Punczi", "Geczi" vagy "Szopkó".
2021. júl. 4. 13:08
 23/31 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk ha az a vezetékneve hogy Punczi (ez egy létező vezetéknév) én elgondolkodnék. Nem szívesen lennék Puncziné, vagy Punczi Anikó, vagy Kiss-Punczi Anikó. Akárhogy nézem, semmilyen formában nem szeretném felvenni ezt a nevet.

Elbeszélgetnék vele hogy őt nem zavarja-e, biztos sokan bántották miatta, főleg suliban. Megkérdezném hogy hogyhogy soha nem változtatta meg. És biztos vagyok benne hogy ő is megértene hogy nem szeretnék ilyen névvel élni, és a leendő gyerekeinket sem szeretném kitenni ennek.

2021. júl. 4. 13:11
 24/31 anonim ***** válasza:
48%

Beszarok...legyek magas, diplomás, sportos, nagy farkú, pénzes, nőtlen, és most még a NEVEM sem mindegy?????????????????????

Na ezért IS maradok a prostiknál!

2021. júl. 4. 14:24
 25/31 anonim ***** válasza:
64%

Láttad azt a filmet aminek talán volt 3 része vagy 4, amiben egy ápolónak az volt a neve, hogy Focker volt a pasi neve, valószínűleg holland ősökkel? Na mivel igen félreérthető neve volt ezért khm, hát gondolom nem ment mindenkihez oda, hogy bemutatkozzon, és gondolom nem ezzel kezdte a bemutatkozást egy brit vagy egy amcsi nyelvű embernél, hogy egyből a vezetéknevét mondja, hogy Focker. Mert ez náluk úgy is hangozhatna, hogy F*cker.

A név csak név, de leginkább annak kellemetlen aki viseli, pláne, ha emiatt gyakran értik félre.

Pl. az én családomba is voltak félreérthető vezetéknevek, és ha egy kívülálló egy bemutatkozást csípett volna el annál a személynél, akit ismernek a pletykafészek barátaival, de nem tudják, hogy mi a neve, és az a néni pletykás lenne, és ha csak azt látja, hogy a hölgy azt mondja egy szintén ismerős pasinak akit ki szoktak pletykálni a baráti körében szintén, és ugye már csak azt látja, hogy fogják egymás kezét, azaz bemutatkozó kézfogás, és csak a visszakérdezés utáni választ, hogy ismételtette a vezetéknevét, mert nem mindennapi, és a kívülálló személy már csak azt látja, hogy mondja, hogy Terhes vagyok. Akkor az a néni szerintetek mit fog csinálni? Megdöbben, tátva marad a szája, és jó kis szaftos pletyka ürügyén már várja, hogy találkozzon a barátnőivel, hogy ki tárgyalják, hogy az xy-nak épp most vallotta be a pletyka tárgyát képező személy úrihölgy, akinek fogalmuk sincs a nevéről, hogy terhes. :) Aztán a két személy meg nem fogja érteni a nagy közönséget, sem a furcsa viselkedést körülöttük.

Szegény megboldogult dédnagymamámnak vajon mennyi ilyennel kellett megküzdenie, mert Terhes volt a vezetékneve. :)

Gondolom svéd területen aki tudja, nem fogja az apukájának azt kiabálni, hogy apa, mert az a svédeknél azt jelenti, hogy majom, mert jócskán kamilláznának, hogy ez a lány miért hívja az apukáját majomnak, pláne, ha bemutatkoztak, és tudják róla, hogy az apukája. :D

Na ez kb. ilyen mint amit te kérdezel, arról nem tehet az illető hogy mi a neve, hacsaknem direkt rémisztgeti vagy direkt idegesítésre használná a vezetéknevét, vagy a keresztnevét, és ezzel idegesítve boldog boldogtalant már túlzásba víve, ismerőst ismeretlent, nos akkor zavarna, és gyorsan le is ráznám, de ugye az nem szerelem kérdése, mert ugye akkor nem éreznék semmit a másik iránt, mert akkor zavarna, hogy mint egy kis mitugrász ismeretlenül odaugrana az ember elé, hogy ő az ördög :D, zavarna, mert tudnám, hogy vagy direkt csinálja, vagy van valami problémája amit nem tud feldolgozni, vagy hol van a candi kamera, és elsősorban tolakodó, és udvariatlan viselkedés is.

Közbe meg csak ez a vezetékneve és ezzel próbálja rémisztgetni az embereket.

A másik helyzet meg ez:

Kb. Ördög Nórának is gondolom volt ilyen vezetéknév visszakérdezése, és mondta, hogy Ördög vagyok. hehe, vagy ha cseles akkor azt mondja, hogy ördög, de így is kellemetlen lehet a helyzet pl. egy ilyen nevűnek, ha azt hitték, hogy valami ezos vagy túlzott hitű ember, pl. ateisták, miközben ő is ateista, vagy ha emiatt hithű emberek néztek rá csúnyán vagy nem szolgálták ki munkahelyükön, vagy rejtették el előle a terméket a boltba,mert elcsíptek egy ilyen bemutatkozást, vagy nem szálltak be az autójába, mikor udvariasan megkérdezte a munkatársát, hogy elvihetlek-e, mert látom, hogy nagyon fáradt vagy? Szerintetek? Nehogy elvigye az ördög a terméket vagy az embert címszóval,mert azt hitték birka mód egy téves hitet táplálva magukban, hogy ő az ördög.

Vajon volt már ilyen büntető per a világtörténelemben, ahol félreértették a szituációt, és azt hitték rá, hogy pedig, dehogy és ezzel nem csak hogy becsületsértés miatt kellett felelniük a bíróságon ezeknek az ostoba embereknek, hanem ellehetetlenítés és súlyos lelki és egészség veszélyeztetési károk miatt is? Ilyet még nem olvastam soha, de az újságírók gondolom egy ilyesmire egyből cuppannak, mivel hát valljuk be nagyon nem mindennapi az ilyen helyzet.

A kérdésed alapján, ha zavarna a neve, akkor nem is vagyok szerelmes, és igencsak el kellene gondolkodnom legfőképp ezen, hogy vannak-e egyáltalán érzéseim ez iránt az ember iránt, csak mert zavar a neve.

Egy helyzetben tudom ezt megérteni, ha valakit zavarja a másik neve, ha egy hasonló nevű okozott neki egy nagyon súlyos traumát, és nem tudta teljesen feldolgozni még, és ezek a képek villantak be neki, mikor a nevén szólítaná azt az embert akit szeret, de egyből bocsánatot is kérne, vagy kérne időt míg megszokja.

2021. júl. 4. 14:32
 26/31 anonim ***** válasza:
82%
Nekem volt ilyen. Annyira nem tetszett a neve, hogy el sem tudtam képzelni hogy hosszú távú kapcsolatban legyek vele, viszont kinézetre nagyon tetszett. Párszor lefeküdtem vele és megszakítottam a kapcsolatot.
2021. júl. 4. 19:08
 27/31 A kérdező kommentje:
Nahát, utolsó, úgy látom, vannak, akik hasonlóan gondolkodnak. Leírnád, priviben mi volt az a borzalmas név? :)
2021. júl. 4. 19:59
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Régen rossz ha valaki egy név maitt dob egy kapcsoaltot.
2021. júl. 4. 20:53
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Hozzá mentem pedig utálom a keresztnevét 😂

Nem a nevébe szerettem bele,hanem az emberbe.

2021. júl. 4. 22:44
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Dednagymamam kozolte dedpapammal hogy nem megy hozza csak ha nevet valtoztat:D meg is tette, ossze is hazasodtak.
2021. júl. 5. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!