Gyermektartásról a megállapodást minden esetben ügyvéd előtt kell lepapírozni?
A párommal szétmentünk 1 hónapja. Békességben váltunk szét a gyermekeink érdekében. A gyermektartásról is megállapodtunk szóban, de én szeretném, ha nyoma lenne a megállapodásnak. Azt tudom, hogy bíróságot ki lehet hagyni belőle, de ügyvédet azért kell fogadni? Vagy elég, ha két tanú előtt aláírja a papírokat és azt adom oda a munkáltatójának, hogy egyből a gyerekeknek utalják a fizetése egy részét?
Köszi a válaszokat előre is.
A szóbeli megállapodás semmi, olyan, mintha nem is lenne. Mindenképpen kell róla papírt készíteni, elvileg a bíróságnak elég, ha nyilatkozatot írtok két tanúval, a legbiztosabb, ha közjegyző előtt teszitek meg ezt.
Nem, a bíróságot nem lehet belőle kihagyni. Annyi a könnyebbség a közös megegyezésben, hogy egy tárgyalással meglesz az egész per, és a dolog azonnal jogerőre emelkedik. Nem tudom, honnan vetted ezt a hülyeséget, hogy nem kell bírósági ítélet...
Köszi a válaszokat. Bírósági ítéletet peres ügyekben szoktak hozni? Mindenképpen be kell perelnem az exemet, akkor is, ha mindenre rábólint?
Ha így kell tennem, akkor megteszem természetesen.
Köszi mégegyszer a segítségeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!