Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandó probléma a barátommal...

Állandó probléma a barátommal a spórlás és a pénz, mi a megoldás? Van olyan munkahely vagy ország, ahol nem kell spórolni?

Figyelt kérdés

Nyilvánvalóan van de az számunkra elérhetetlen.

Egy irodában dolgozik napi 8 órát, nem végez nagyon kimerítő munkát.kb 80.000 fizetést kap és abból nem él meg, az anyukája tartja el.

Ruhára nem költ, az egész pénzét majdnem elbulizza, és rám sem költ, és ha mégis akkor is nagyon keveset.

De magának sörre és minden hülyeségre van pénze.

Beszéltünk az összeköltözésről és mondtam, hogy kell írni akkor egy költségvetést amit be kell tartani, mert én nem szeretném eltartani, mivel én még egyetemre járok és mellette dolgozom. Azt mondta, hogy ő nem fog sose spórolni, mert nem hülye, hanem megy el más országba, találtam neki munkahelyet ahol kapna majdnem 200.000 de nem akar váltani, mert ott sokat kell dolgozni.

Most akkor velem van a baj? Ő mindjárt 25 lesz és ha az anyukája meghalna, akkor éhen halna ő is.

A szülei is ugyanezt csinálták, van egy csomó kölcsön felvéve, mert ők nem spórolnak és minden hétvégén elmentek valahová és mindig mentek nyaralni, hogyan tudnék beszélni a fejével, mert én szeretem őt és semmi más vita nem volt közöttünk, csak az ő hozzáállása a pénzhez.

Hogyan vehetném rá egy kicsit a spórlásra és arra is, hogy nem kell minden nap étterembe ebédelni, addig amíg nincs pénze új ruhára és egy házfelújításra mivel kb. 30 éve nem volt a házukban újítás és már büdös van és esik le a fal.

2010. aug. 25. 15:25
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Megvan annak is az oka, amiért írtam, hogy rám nem költ, mivel a barátait meghívta 25,000Ftüot elköltött rajuk, csak ittak, de a barátai őt sosem hívják sehova, és volt arra is példa, hogy elmentünk valahová és megkérte, hogy fizessek neki belépőt vagy akármit mert nincs pénze és másnap, vagy aznap elköltötte hülyeségre.
2010. aug. 25. 16:00
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a kérdező úgy értette, hogy rá nem költ, hogy pl nem hívja meg egy moziba, vagy egy szál virágot se kapott még "csak úgy", mert a barátjának "nincs pénze", közben meg van, csak elb*ssza.

sajnos a legjobb barátnőm pasija is ilyen, saját magát meglepte karácsonyra egy 200e-res laptoppal, barátnőmnek meg vett egy tescos pulcsit 2 hónappal előtte a szülinapjára.... már lassan 4 éve vannak együtt, ez alatt 3x voltak moziban! 3x!!! és kizárólag olyan filmet néztek meg, amit a fiú akart.

neki is lehetne sokkal jobb munkája, elég jól ért a weblapkészítéshez, de nincs róla papírja, találtam múltkor egy tanfolyamot, amire meló után hetente 2x el tudna menni, 60e ft, de neki arra nem telik... közben meg vett hitelre egy kocsit.... hát komolyan nem értem az ilyen embereket...

soha nem fognak megváltozni!

barátnőm sajnos ráadásul olyan típus is, hogy semmiért nem szól, nem hánytorgatja fel, hogy sehova se mennek...

szóval szerintem menekülj!! de minél előbb!!

ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem fog megváltozni, és elrontja ezzel a te életedet is később (és a gyerekeitekét is, ha esetleg lennének majd). így nem lehet előre tervezni semmit, ilyen emberrel nem!

2010. aug. 25. 16:00
 13/35 anonim ***** válasza:

Előző: igen, én is úgy értem, ahogy Te érted... mármint nem arról van szó, hogy a kérdező elvárja, hogy folyton ő fizesse a kajákat stb., csupán egy-egy gesztusról. Én se várnám el soha, hogy mindig a másik fél fizessen, de szerintem minden nő örül annak, ha időnként kap egy kis apróságot a párjától. És nem kell itt nagy dologra gondolni, elég egy tábla csoki is, vagy mit tudom én.

Nekem volt betegesen spórolós pasim, a 8 hónap alatt egy szelet csokit kaptam tőle. Akivel utána jártam, az meg mindig meglepett egy-egy aprósággal... tényleg nem nagy dolgokkal, de nagyon jólesett a gesztus. (Sajnos már nem vagyunk együtt.)

Szóval, szerintem jobb, ha hagyod ezt a fickót, jó nem fog kisülni ebből, az tuti. Ne haragudj az őszinteségemért, de kicsit hasonló volt az én esetem is. Te ne legyél olyan hülye, mint én!

2010. aug. 25. 16:04
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem veled van a baj. Vele van a baj, meg a szüleivel, amiért nem nevelték rá arra, hogy nem lesznek mindig ott a szülei. Gondoljon csak bele, ha kimegy külföldre, mennek utána a szülei is? Vagy folyton küldik majd neki a pénzt? Ugyan már. Nem akar váltani két és félszer akkora fizetésért, mert többet kell érte dolgozni... hogy ez mekkora egy gyökér :D

Szóval A terv: megpróbálod erőltetni neki a spórolást. Hogy hogyan, az már a te dolgod, nem látok bele az életetekbe. Ha ez nem jön be, van B terv is: hagyd ott ezt a tahót a francba, nem való melléd.

15/35 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, hogy ez így nem jó, de azt mondta, hogy neki nem kell szép ház és semmilyen vagyon nem kell mert élni akar...

Nekem fontos a szép nagy lakás, az is, hogy elmenjek fodrászhoz és manikűröshöz, legyenek új ruháim.

Azt mondta, hogy külföldön minden meglehetne ugyanennyi munkával, de sajnálom őt, mert nem egy hülye ember annyira.

16/35 A kérdező kommentje:
Azt mondta, meg fog változni, de valamiért nem hiszek neki.
2010. aug. 25. 16:06
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

16:00-ás vagyok

nem hülye ember, csak lusta!!

mellette nem lesz szép házad, a te fizetésed is az ő hülyeségeire fog elmenni, ha együtt maradtok! azt meg azért nem lehet szerintem, hogy összeköltöztök esetleg, és saját kasszán vagytok:S

szóval, ha színvonalas életre vágysz, akkor menekülj!

2010. aug. 25. 16:08
 18/35 anonim ***** válasza:
23%

Ne haragudj akkor én értettelek félre.

Szerintem vele sincs baj, csak még nem nőtt be a fejel lágya. 24 évesen mit vársz? Most komolyan. Én nem akarok most okoskodni meg semmi, de nézz szét, nem sok olyan 25 éves van, mint régen, ebben a korban már apák voltak, akik vagy tanultak vagy dolgoztak és építették a családjuknak a legjobbakat. Bár a párod kiemelkedően fura ilyen téren, de a legtöbb 25 évesnek még eszébe sem jut a család vagy a ház, vagy akár egy autó, a jövő gondolata. Nyugodj meg, 2-3 év és rendben lesz. Ja és tisztelet a kivételnek, ez nem mindenre vonatkozik.

2010. aug. 25. 16:10
 19/35 A kérdező kommentje:

Anyósom nyugdíjas, otthon van egész nap és semmit sem csinál, se nem főz, se nem mos, se nem takarít abszolút semmit, mert Ő pihen, mivel, dolgozott eleget, sajnos az apuját nem ismertem, mivel meghalt.

Lehetséges, hogy a barátom is ilyen lesz majd?

2010. aug. 25. 16:11
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
lehetséges....
2010. aug. 25. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!