Mit tegyek, ha a családom ilyen rosszindulatú pletykákat terjeszt rólam?
30éves vagyok, nemrég szakítottam a barátnőmmel, és 11év után hazaköltöztem apámhoz. A szüleim rég elváltak, apám újranősült és van egy 20éves féltestvérem, akit ezelőtt alig ismertem. Fél éve élek itt, szerencsére elég nagy a ház, így elkerüljük egymást, külön bejárat van, saját mosdó, konyha, minden, csak az udvar közös. Mielőtt hazajöttem, az öcsém élt itt, most meg kénytelen volt beköltözni a nagyházba, ami gondolom nem tetszik neki.
Tavaly volt apámnak valami adóproblémája, és kifizettem helyette 750ezer forintot. Úgy egyeztünk meg, hogy nem kell visszafizesse, hanem majd lassan letudjuk a rezsiből.
Nemrég munkahelyet is váltottam, így 15napig nem dolgoztam, de ez nem viselt meg, mivel volt tartalékom.
Nemrég megtudtam, hogy azt terjesztik rólam, hogy munkanélkül apámékon élősködök, és hogy nem fizetek semmit, de azt elfelejtik hozzátenni, hogy nemrég előre kifizettem 750ezret. Azonkívül semmiben nem szorultam rájuk, egy darab kenyeret sem kértem, vagy fogadtam el, mert végig volt tartalékom, és fenntartottam magam.
Ülj le mindenkivel egyszerre, kérdezd meg, hogy ki, és miért terjeszti ezt a kamut.
Majd ha nem tetszik valami, akkor egyszerre ki lehet fizetni a maradék pénzt, hogy mehess arra amerre akarsz. (bár ennyiből albiban nem sokáig húznád)
Rólam az terjeszti, hogy loptam, aki lenyúlt tőlem közel 100 ezret...
A te esetedben viszont érdemes lenne leülni és megbeszélni a dolgot szerintem.
Én megmondanám hogy fizesse ki a 750-et..de ez üres dobálózás. gondolom nincs bizonyítékod hogy te fizetted ki, le kellett volna papíroznotok hogy ennyi pénzt adtál neki.
Le kellene ülni és tisztázni, frissíteni a memóriáját hogy a rezsit te a 750-el letdtad, és a fele ház a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!