Mit tehetnék a nővéremmel? Csak segíteni szeretnék, de nem hallgat rám?!
Tudni kell, hogy a nővérem nagyon makacs...Mindketten húszas éveinkben járunk, egy év van közöttünk. Sajnos neki nincsen párja, többször volt próbálkozása de kihasználták mindannyiszor. Nem rosszindulatból mondom, de borzasztó naiv, ezért...amikor megismerkedett egyikkel-másikkal akkor mindig próbáltam figyelmeztetni arra, hogy ez így nem helyes, mert mindannyiszor láttam, hogy csak "mentőövként" használja a pasikat, a pasiknak meg csak kaland kell...Soha nem hallgatott rám, mindig utólag mondta, hogy de kár, hogy nem hallgatott meg, és legközelebb szóljak, nyissam már ki a szemét.
Sajnos azt látom rajta, hogy el van keseredve és nagyon szeretne már valakit maga mellé, de nem jön a megfelelő...
Újabban találkozott egy külföldi magyar pasival akivel 2 napot együtt töltöttek és most meghívta a lakásába (albérlet) egy hétre...Nem is ismeri ezt az embert, mondtam neki, hogy veszélyes is lehet akár, de nem hallgat rám, interneten tartották a kapcsolatot, 3 hete ismeri. Szerinte aranyos és ne szóljak bele, mert egy barátnője is megmondta, hogy most ez az igazi! Nem tudom, miért ennyire hiszékeny és naiv...miért akar ennyire megkapaszkodni ebbe a valakibe...Ne értsetek félre én szeretném ha boldog lenne, de már látom ennek a dolognak a végét...és ugyanakkor attól is félek, hogy nem látom...
Ő ezt már eldöntötte, és nem tudom megakadályozni, de nem hiszem el, hogy egy idegent beenged a lakásába:-S
Mit tegyek? Ha a szüleimnek elmondom többet nem áll szóba velem...
Ha megismerné szépen fokozatosan utána nem lenne gondom vele, én csak féltem. Ezt elmondtam neki, de ő azt hiszi csak az útjába akarok állni, pedig nem.
Mit tennétek?
Azt mondanám, hogy ha az az illető tényleg az "igazi", akkor elmondhatja neki ő maga, hogy nem természetes valakihez hetekre odamenni, akit még nem jól ismer, és hogy ő hadd kérje, hogy előbb jobban ismerjék ki egymást. És ez az illető ezt meg kell, hogy értse, és nem szabad, hogy ez álljon a "boldogságuk" útjába. Ha erre elhagyja, akkor valami nincs rendben.
Ha ezt a nővéred nem érti meg, nincs mit tenni. Mindketten felnőttek vagytok. Ő is. És a saját cselekedeteiért, beeértve az érzelmi kielégületlenséget, boldogtalanságot és rizikózást, ő a felelős, ezt te nem tudod átvállalni.
én értem ezt...de ő hívta meg magához...
és látom rajta, hogy csak "magányában" kapaszkodik, szinte már "bárki" megfelelne aki kicsit is törődik vele, ezért használják ki...
tudom, mert tizenévesen voltam hasonló helyzetben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!