Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig várnátok még? 6 éve...

Meddig várnátok még? 6 éve vagyunk együtt a párommal. Most múlt 7 hónapos a kisfiunk.

Figyelt kérdés

Kezdetben, az Ő albérleti szobájában laktunk, aztán megvettem a mamám házát.Én fizettem/fizetem a hitelt rá.Szülés után ugye csak a GYED van és a családi amit én kapok.Abból fizetem a házat, rezsire szinte nem is jut.Ő dolgozik, de mivel állítólag tartozik a főnökééknek, így van hogy havonta 20000ft-t hoz haza.Szinte soha nincs itthon ha szabadnapos, állandóan eljárkál másoknak segíteni.Ha itthon van, akkor meg csak alszik vagy a számítógép előtt ül.Elhiszem hogy fáradt, hogy kell neki a pihenés, de gyerek mellett besegítek a szüleim vállalkozásában, vezetem a háztartást, csinálom a ház körüli munkákat, én foglalkozom a gyerekkel.Nem szólok érte, hogy hetente elmegy pókerezni, csak türelmesen várom hogy nekem végre mikor jut 1 óra amikor csak a barátnőkkel el tudnék menni, beülni valahová.De mindig csak ígéri és soha nem lesz belőle semmi.A szüleimre nem akarom addig hagyni a gyermekünket, mert (ugyan jó helyen lenne addig is) de mégiscsak az apja felelőssége is.Nem magamnak szültem.Bár az igaz, hogy mikor kiderült hogy terhes vagyok azt akarta vetessem el.Akkor mondtam neki egyetlen egyszer hogy akkor befejeztem vele,menjen ha nem érzi még érettnek rá magát vagy nem akar tőlem gyereket.Egyedül is fel nevelem.

Soha nem mondtam azt hogy ez csak az én házam.Mindig ugy beszélek róla hogy a kettőnké.Nem akartam a 3 évet itthon maradni a GYES-n, de hogy már 2 hónap múlva vissza kell mennem dolgozni, azért mert 30 éves létére nem tud értelmesen gondolkozni és minden állítólag szuper vállalkozásba beleadja a pénzt muszáj vagyok.Próbáltam beszélni vele, de mindig csak az ígéret.

Sorban kapcsolják ki szolgáltatók a dolgokat.Ezért megyek vissza melózni.Hiába mondom hogy ha itthon van, ne üljön állandóan a gépnél (napi 16-17 óra áram szempontjából nem kis dolog, főleg ha én igyekszem mindent még világosban elvégezni, nagy ritkán mosok géppel, általában kimosom kéz közt, a vizet is gázon forraltam.Elegem van hogy 2 éve lakunk itt és hogy a kezdeti 6000-s átalányról 24000 villanyszámlát kellene fizetnem, ha tudnám egyedül miből.Egyedül az internetet fizeti ki Ő.A gyermekünket szereti, ezt látom, de szerintem nem csak szeretgetni kell, naponta fél órát, hanem majd később valamilyen példával is illene előtte járni.Vagy rosszul gondolom?Velem mikor hogy viselkedik.van hogy kedves, aranyos, puszilgat össze-vissza de és (sajnos ez sürvebb) mérgelődik, mindig mindenért én vagyok a hibás, én rontom el a dolgokat, veszekszik.Sajnálnám is kitenni, mert tudom hogy fizu környékén bevásárolna minden gyors kaját, aztán hónap végére meg éhezne.Meg aztán albérletet is fizeti kell.

Ti mit tennétek?Várnátok még a gyermek miatt vagy pont miatta szakítanátok?

2010. aug. 22. 17:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
hmmmm......nehéz de most ő a fontos vagy a gyereked?kit érdekel h vele mi lesz?őt érdekli h veletek mi lesz?hogy mit adsz a gyereknek holnap enni és h miből fizeted ki a számlákat?őt érdekli h abban a házban lakik ami a te nagymamádé volt és mostmár a tiéd?őt érdekli akármi is?érdekli az h alig van a fiával,akkor is amikor ideje lenn rá?őt érdekli h te is ember vagy és neked is jól esne havonta egyszer egy beszélgetés a barátnőkkel?szerintem hagyd rá és csak a gyerekedre koncentrálj...tudom,elhiszem h nehéz de úgy érzem te sem nagyon akarsz kilábalni ebből a helyzetből...vagyis igen de nem ilyen áron.még mindig abban reménykedsz h megváltozik és felelősség teljes apa lesz...sajnos fel kell ébredj,ez nem mese,ez a valóság.
2010. aug. 22. 18:05
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!!!

Igen, EZ KELLETT!!!

Köszönöm!!!

2010. aug. 22. 18:07
 13/19 anonim ***** válasza:
73%
nincs mit :) remélem nem haragudtál meg,csak segíteni akartam
2010. aug. 22. 18:15
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem haragudtam meg!:)

SŐT!

Érdekes, hogy amikor barátnőmmel volt ez a helyzet néhány éve én ugyanezeket mondtam el neki.Csak mintha megerősítést vártam volna arra amit az eszem szerint tennem kellene, csak ......

2010. aug. 22. 18:30
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
ha egy tanacsot adhatok: a pokeren eloszor mindig csak az x osszeg beugro van, abbol jatsszak a bajnoksagot. Aztan akik onnan kiesnek, leulnek a masik asztalhol cashgamezni, ott meg nincs hatar. Ne hidd, hogy a pokerrel csak 1500 ot lehet elverni egy este, az csak a kezdet. Ne higgy neki.
2010. aug. 22. 18:31
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

Engem az Anyukám egyedül nevelt fel. Igencsak elnőiesedett férfi lett belőlem.De egy mostoha apával se lett volna jobb.

Gondolj a baba előtti időkre, és próbálj meg mosolyogni mint régen.

2010. aug. 22. 18:45
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

Egyértelmű, hogy a gyerek miatt "él" még ez a kapcsolat, de már rég meghalt valójában.

Gondolkodj el azon, hogy mi jobb a gyereknek. Elszakítani most az apjától, és mivel kicsi nem okozol nagy fájdalmat neki. VAGY megvárod, amíg 14 éves lesz, apuci felelőtlenül minden hülyeséget megvesz majd neki, ezzel bolondítva, végül úgysem fogod bírni és elválsz. A gyermeked meg rád fog haragudni.

Én elhagynám.

2010. aug. 22. 19:05
 18/19 anonim ***** válasza:
80%

Valami megütötte a szemem:

"Sajnálnám is kitenni, mert tudom hogy fizu környékén bevásárolna minden gyors kaját, aztán hónap végére meg éhezne."

Nyugi, egy-két ilyen éhezős hóvége után megtanulja majd máshogy beosztani a pénzét, megtanulja majd kimosni a gönceit, összehajtani, kivasalni és mindent. Mi férfiak nagyon el tudjuk engedni magunkat, el tudunk kényelmesedni, ha van mellettünk egy nő aki alánk tesz mindent, de ha magunkra maradunk, hamar belejövünk a dolgokba. Pár nagyon elrontott kaja után főzni is sikerül majd neki,a neten talál receptet eleget :)

A lényeg, hogy nem kell őt sajnálnod, felnőtt ember, képesnek kell lennie megállni a saját lábán és meg is tud majd. Emiatt nem kell bűntudatot keltened magadban.

2010. aug. 22. 19:05
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
JOBB a sötétben a szeretteinkkel...MINT egyedül a fényben!...ennyi!Találsz megoldást...végigolvasva a sorok közt már ....meg is találtad!!:DSok sikert az életbe!!:D
2010. aug. 23. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!