Hogyan segítsek nevelni a tesóimat?
Oh még te is gyermek vagy.
De két ilyen pici gyerek megríkatása nem segít anyukádnak.
Neked arra kell törekedned hogy pl lekösd öket míg anyukád föz, mos takarít.
Amit tehetsz, 3 éves kornak megfelelö játékokat játszol velük.
biztos tudod mi a kedvenc játékuk. neked nem feladatod a nevelés, és mivel még téged is nevelnek, így te inkább csak a lefoglalásukban segíts.
pl ülj le velük rajzolni, add ki hogy fessék ki az x képeket. gyumrából segíts nekik építeni stb...
ne avatkozz bele, jobbat nem tehetsz. a szüleid dolga, hogyan nevelik őket.
nálunk is hasonló volt a helyzet. a szüleim mindent megengedtek tesómnak, hiába mondtam, hogy ezt azért már nem kellene, csak annyit mondtak, hogy nem az én dolgom. állandóan tömték pénzzel, nem mintha olyan sok lett volna... egy - két számla nem volt befizetve, nem baj, tesómnak nike cipő kell... nekem még kínaisra se futott. Bármit szóvá tettem, óóóó még kicsi, hagyjuk csak...aztán elmúlt 18, már felnőtt, mit csináljak velek? Szüleid visszakapják még kamatostól a nemtörődömségüket. Te hiba is mondasz bármit, nem fogadják el, mert te csak gyerek vagy, ők a szülők...
Szerintem nagyon jo otlet volt amit csinaltal, valoban igy lehet egy gyereket szepen ravezetni arra, hogy szot kell fogadnia.
sajnos neked azonban nem sok beleszolasod van abba, hogy szuleid hogy nevelik a tesoidat.
ha majd neked lesz gyereked, szerintem tuti hogy jobban fogod csinalni naluk.
Elég kicsik még a tesóid, szerintem a szép szó náluk még többet ér.
Bár te is gyerek vagy még, így neked nehezebb a dolgod, ha meg akarod találni az ő nyelvüket. de velük még sokkal egyszerűbben kell beszélni.
Szerintem beszélgess velük az ő szintjükön.
Pl. mond el nekik, hegy az, hogy ilyenek anyának most rossz, ő most szomorú.
Vagy ha pl. bántják az állatot, mondjad, hogy ez neki fáj, olyan, mint ha jönne egy óriás, és téged is a hajadnál fogva felemelne.
Azt is mondhatod nekik, hogy ha ilyenek ezt a télapó is látni fogja, és megharagszik rájuk.
Ha már nagyobbak lesznek komolyabban is beszélgetthetsz velük.
Pl elmondhatod nekik, hogy szerinted nem jó, ha mindent eléjük tesznek a szüleid, és hogy őket ez mennyire leterheli, segítsenek nekik stb.
Ha példát mutatsz azzal is sokat segítesz.
Kedves utolsó válaszoló nem 12 hanem 16 . Lehetnél kicsit rendesebb is mivel nem tudod milyen rossz egész nap hallgatni az ordibálást meg a sírást. Már reggel 4-kor ébren vagyok mert nem tudok aludni a hangzavarba. Mivel a kicsik szeretik az állatokat ezért próbáltam meg ezt kitalálni. Nagyon kívánom neked az életben , hogy legyen neked olyan rossz mint nekem.
Köszönöm a válaszokat , igen visszakapják majd anyukámék az élettől mikor majd az gyerekei becsukják az ajtót és nem nagyon látja többet őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!