A szép, hogy a képes krónikákban is megmaradt a történet, ahogy a kis magyar harcos legyőzi az "óriás"harcost
2021. márc. 29. 19:41
12/33 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, számomra bugyuta hangzása van. Egyébként ma már ez is olyan divatos név, mint a Bence, szóval valószínűleg az oviban lesz még két-három másik Botond is rajta kívül...
2021. márc. 29. 19:45
13/33 anonim válasza:
Bence valóban gyakoribb mindkettőnél, (egyébként nekem tetszik, szóval nem csodálom) de ezt leszámítva a Botondot gyakoribbnak tartom mint a Balázst, ami a kisgyerekeket illeti.
2021. márc. 29. 20:14
14/33 anonim válasza:
Nagyon nem tetszik. Rossz asszociációkat kelt bennem az -ond vegzodes (bolOND, oktONDi). A becézése meg végképp
2021. márc. 29. 20:25
15/33 anonim válasza:
Botond nem kap kotont.
Exem is Botond, de becéztem mindig. Nem ronda név amúgy
2021. márc. 29. 20:29
16/33 anonim válasza:
Ond és Kond vezérek után egész jó ez is.
2021. márc. 29. 20:56
17/33 anonim válasza:
Meglehetősen felkapott név a Botond, és gyakoribb a Balázsnál. A Belügyminisztérium minden évben megjelentet egy statisztikát a leggyakoribb keresztnevekről. A lista a wikipédián is fent van: [link]
2021. márc. 29. 22:47
18/33 A kérdező kommentje:
Balázs max idősebb felnőtt korosztályban van belőle sok.
Bence, Botond ezek meg modern generációs nevek.
Észrevettétek már tényleg, hogy az összes B betűvel kezdődő nevek tipikus magyar nevek, nem pedig külföldről behozott nevek. Kivéve a Benjámin, na az tuti, hogy nem magyar név.
2021. márc. 29. 23:23
19/33 anonim válasza:
Sok van belőlük, rengeteg 'Botit' hallok úton - útfélen.
Ez a becézett alakja pont tetszik.
A másik két ilyen "fura" név számomra a Barnabás és a Boldizsár , mindkettő 'i' képzővel becézhető, és szerintem nagyon kedves és ritka nevek. (Plusz: a Végtelen Történet főhősünk neve is egyben :)
2021. márc. 29. 23:30
20/33 anonim válasza:
Bot szó jut róla mindig eszembe és az Ond név(na az ősmagyar neveket is utálom) és minden Botond ismerősöm valahol kettyós -.-"
Nekem az Endre név jön be,de a becézése tetszik ami Bandi XD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!