Hogyan lehetne elérni, hogy a férjem exe ne uszítsa a vele élő gyermekeiket a testvérük ellen és ellenem?
A legkisebb gyerek születése után kicsit megzakkant, nem tudta feldolgozni, hogy a pici nem lett egészséges. Ezért is váltak el végül. Anyuka viszont mindezt úgy meséli a gyerekeknek (8 és 6 évesek), hogy miattam váltak el, ez persze a hozzám való viszonyukat is jól megalapozta. A kicsiről (5 éves) is elég undok dolgokat tud nekik mondani, nem csodálom, hogy őt sem szeretik.
Van erre valami mód, hogy észhez térítsük vagy csak az időben bízhatunk és abban, hogy majd a gyerekek végül rájönnek az igazságra?
Én sem látom sehol!
Meg gondolom, ha így lenne, az egyértelműen le lenne írva, ki lenne emelve, mint pozitívum őfelé.
De adtatok neki egy ötletet, csak így tovább!:D
A férjed dolga a gyerekek anyjával megbeszélni a gyerekeket érintő problémákat, de valóban a legjobb lenne, ha a beteg gyereket magatokhoz vennétek és te majd nem mondasz undok dolgokat neki.
Ilyen egyszerű!
Ha meg a te lelkiismereted tiszta, akkor ne érdekeljen, hogy az ex miket mondd a gyerekeinek!
Egy mondattal elintézhetitek:
"Anyukátok téved Gézuka, Béluska, mi egy évvel később találkoztunk, mint ahogy ők szétváltak!"
Aztán vagy elhiszik, vagy nem, ez innentől kezdve nem a te problémád, hanem az övék!
Vagyok, csak nem vagyok hozzánőve a géphez.
Igen, közösen neveljük őt és az én három gyermekemet. A gyerekek révén ismerkedtünk meg, egy helyre vittük őket fejlesztésre.
Velem az a gyerekek baja, hogy miattam nem megy haza az apjuk, a testvérükre meg olyanokat mondanak, hogy az "ilyeneknek" nem kellene emberek közé kerülniük, meg hogy csak elvonja az apjuk szeretetét tőlük. Ahogy és amiket mondanak abból kiderül, hogy nem ők találják ezt ki, inkább az anyjuk mondogatja nekik.
Tudom, hogy nem sikerült feldolgoznia sok mindent, de hiába kérlelték még a szülei is arra, hogy kérjen orvosi segítséget, ő nem hajlandó rá.
Akkor fussunk neki még egyszer:
Hol írja a Kérdező, hogy a KÉT ***vele élő***?
Ettől még élhet 15 gyerekkel a Kérdező is, de az utolsó bejegyzését leszámítva erről nem volt szó!...akárhogy okoskodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!