Szóljak a bátyám barátnőjének vagy várjam meg míg a szüleim elintézik?
20 éves vagyok otthon lakok,a bátyám 23 éves ő is otthon él. Mióta dolgozunk mindkettőnknek be kell szállnia az otthoni dolgokba.
A baj az hogy bátyám barátnője 3 hónapja itt lakik és most a szüleim mondták következő honaptól több pénzt kell adjunk. Azért mert van 1 plussz fő aki nem ad semmibe.
Én nem akarok adni többet,mondtam vagy szóljanak a csajnak hogy perkáljon vagy a többletet fizesse a bátyám.
Szüleim azt mondták hogy ha nem tetszik el is költözhetek. Fognak szólni majd a csajnak is h szálljon be a dolgokba és akkor majd nekünk is kevesebbet kell leadni de addig ez van.
5-en laktok, a rezsit 5 felé kell osztani.
Szüleid és a bátyádék fizessenek 1+1 azaz 2 részt, te egyet.
Ha neked is lesz párod és ő is odacuccol, akkor majd 6 részre osztjátok és ti is 2 részt fizettek majd.
Nem tudom eddig milyen alapon volt számolva, de így az igazságos.
A bátyáddal beszéld meg!
Biztos nem fizetnék egy fillérrel se többet! Ki talán nem verik belőled, ha a számládról leveszik ah lopás, ha pedig téged kiraknak, lehet többet kellene fizetni mint most fejenként, mínusz egy fizető féllel.
Mondjuk nem tudom hogy számoljátok el a víz, villany, stb fogyasztást, érdekes nekem ez a rendszer, de az főleg, hogy előbb szólnak neked (is), mint testvérednek, hogy figyi, a ti részetek mostantól nem X hanem Y Ft, vagy kérjél a Jucitól vagy pótold ki te de ez így nem oké...
"Szüleim azt mondták hogy ha nem tetszik el is költözhetek."
Ezek szerint tök mindegy mit csinálsz.
A rezsit el kell osztani az ott lakók számával -eddig néggyel: a szüleid, meg ti ketten a tetvéredel - , ennyit kell fejenként fizetni.
Most meg öttel kell osztani, ebböl rád egy rész jut, az meg a testvéred - és a szüleid - dolga, hogy a plusz före járó rezsit a testvéred fizeti vagy a lány, de neked semmi esetre sem kell beszállni ebbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!