Csak szerintem gaz, hogy a családomban nem ajandekozunk?
Regen, mikor kicsik voltunk, nagyon sok ajándékot kaptunk. Ebbol kinottunk kb 6-7 eve, es tenyleg egyre jobban lecsökkent az ajándékok száma. En ebben az evben mindkét szulomnek, es tesomnak is adtam egy kis apróságot, ami tenyleg személyes, tudtam hogy akarjak, es azert nagyobb dolog, mint egy 300 forintos csoki, ami amugyis van itthon. (nem kell tobb tízezres dolgokra gondolni, hanem olyan 0-5ezer forint között) Nem állunk anyagilag rosszul, de megis anyaek semmit nem adtak nekunk, csak egy tibi csokit. Pedig jol tudjak, hogy miket akarok, miket szeretek, pl mondjuk egy különlegesebb tusfurdo, sampon, szempillaspiral, es akkor ezek kb ezer forintos dolgok. Tudom, hogy a karácsony nem az ajándékozásrol szol, de ezzel megmutathatnak, hogy figyelnek ram, amit szeretnek, es tenyleg egy kis apróság jobban esik, mint egy csoki. (mellesleg azt is elmondtam mar, hogy nem szeretem mar a csokit, annyit kaptam belole)
Mit gondoltok? Ti hogy vagytok ezzel? Csak nekem esik rosszul?
17L
Szerintem alapvetően az egy jó gondolat, hogy a felnőttek ne ajándékozzanak egymásnak. De te még iskolás vagy, ebből a szempontból gyereknek számítasz, mert nincs bevételed, nem az van, hogy amire szükséged van, azt úgyis megveszed. Én a szüleimtől ennyi idősen mindig tök nagy dolgokat kaptam (laptopot, jogsira pénzt, új telefont, ilyesmiket, persze nem egy évben egyszerre). Sőt, már 25 vagyok, de a szüleimtől még mindig drága ajándékot kapok. Idén pl mosógépet.
Nyilván ha valakinek nincs péze, az megint más, a nincsből nehéz adni. De ha nálatok nem erről van szó, akkor szerintem ez surmóság. Szülinapodra szoktak amúgy ajándékot adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!