Mit szólsz ahhoz, ha a gyerek hivatalos neve becézett név?
Például Zolika, Betti, Pistike, Rami, Dani, Deni, Jocó, stb.
Szülőként adnál ilyen nevet a gyerekednek?
Mit szól majd hozzá később a gyerek? Zavarná őt bemutatkozáskor meg önéletrajzon és a munka világában?
A Lili nem becézett név, így írják a világ más országaiban is, csak van, ahol Lilli-nek.
Ismerek Gergő nevűt is, azzal is csak a baj van, folyamatosan Gergely-t akar írni mindenki neki és állandóan javítgatni kell.
Szerintem a Kata határeset, de nagyon sok Katalin így használja a nevét a mindennapokban, szóval nem szokatlan.
A Bandi, Pisti, Zoli stb. abszolút nevetséges.
Most elképzelem, ahogy bemutatnak egy cégnél egy felső vezetőt: "Bemutatom Tóth Pistike igazgató urat!. Pistike valóban komoly tekintetet von maga után... Vagy lábadoznék egy korbázban, a szemeim résnyire kinyitom, egy névjegykitűzőn a következőt olvasom: Dr. Szabó Zolika főorvos. A gyógyulásról le is mondanék, ugyanakkor az első gondolatom az lenne, hogy q fenébe kerültem vissza megint az óvodába.
Ne csesszünk ki a gyerekkel, adjunk neki normális neveket, mert az ilyen Pistike, Zolika, már az általános iskola 4. osztályában is ciki, nem hogy felnőtt korban.
70 éves jó állású, kemény, magas öregúr találkozik az unokája barátnőjének édesapjával:
Adjon isten nagypapó, Árpád vagyok.
Mire a nagypapó: Pistike.
Ennyi erővel egy volt főnököm(40-es korosztály) Eperke volt :S
Hát nem is tudtuk komolyan venni, amíg nem ismertük meg.Maga az Eper is durva lett volna, de ez XD
A szülők egyre furább nevet adnak, hogy különleges legyen a gyerek, aztán pont ezekből lesznek a szürke egerek, mert épp elég különleges a nevük és emiatt nincs kedvük kitűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!