Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 30 évesen késő már elköltözni?

30 évesen késő már elköltözni?

Figyelt kérdés
2020. nov. 10. 16:42
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%
Korai.
2020. nov. 10. 18:21
 22/41 anonim ***** válasza:
76%
Igen, most már 90 éves korodig ott kell maradnod. Akkor esetleg költözhetsz, de csak ha otthonba mész.
2020. nov. 10. 18:26
 23/41 anonim ***** válasza:
77%
nem késő. inkább későn mint soha.
2020. nov. 10. 19:08
 24/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem késő inkább ideje..
2020. nov. 10. 19:35
 25/41 anonim ***** válasza:

Én 32 évesen költöztem el otthonról, bár ha anyagilag megtehettem volna, előbb is eljöttem volna. (Igaz, 19-től 24 éves koromig vidéken tanultam, így voltam már előtte is önálló.)

Szóval neked sem késő még, pláne a mai világban, egyre többen költöznek el otthonról 30 felett, aminek (hozzám hasonlóan anno) anyagi okai is vannak nagyrészt. (Elszálltak az ingatlanárak, de a bérleti díjak is, amit egy keresetből fenntartani nem könnyű, főleg ha "élni" is akar az ember.)

2020. nov. 10. 19:56
 26/41 anonim ***** válasza:
64%

Én 40 évesen tervezek majd elköltözni.

Egyszerű az oka szüleim nem tudnak venni lakást nekem, sem pénzt adni rá, hitelbe nem akarom verni magam. Ezért szülei házban lakva tudok félre tenni hogy legyen hitelmentes ingatlanom és ez előre láthatólag 38-40 körül fog bekövetkezni

2020. nov. 10. 20:10
 27/41 anonim ***** válasza:
Honnan? Hová? Kivel? Kihez? Mi céllal:
2020. nov. 10. 20:30
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülői házból/lakásból való elköltözésnek bizonyos feltételei együtt állnak, akkor érdemes meglépni a dolgot, függetlenül attól, hogy a nagykorúságodat mennyi ideje töltötted be, ha:

-adott a szándék, azaz szeretnéd (nem mindenhol akarják, van sok olyan család, ahol simán elvan több generáció és nem is mindenki él retardált családban, ahol fasságokon veszekszenek)

-adottak az egzisztenciális és anyagi feltételek

-adott a célingatlan

-nem okozol vele kárt (mert pl ahol a lakást csak a gyerek hozzájárulása mellett tudják a szülők fenntartani, ott elég nagy önzés pikkpakk lepattanni, ha amúgy rendesek a szülők, akkor előbb érdemes egy megoldást találni. Pl eladni a nagy házat és ilyesmi.)

Nem célszerű forszírozni a költözést, ha annak kizárólagos indoka:

-a megfelelés, mert elvárja a társadalom, vagy "ciki" nem megtenni. (Mindenki a saját életét a saját legjobb belátása szerint menedzseli, ebbe nincs helye a megfelelésnek.)

2020. nov. 10. 20:39
 29/41 anonim ***** válasza:
79%

Én 30 évesen még anyuval lakok. Van külön szoba. Nem a legjobb helyzet sajnos párkeresésben de a mostani 100 ezres albérlet árak mellett nincs értelme. Inkább spórolok és majd 35 éves koromra lesz annyi tőkém, hogy érdemes legyen belevágni egy ingatlanba.

Nem akarok úgy járni, mint haverom, hogy 15 millió hitelt vett fel lakásra de 26 millió lesz mire vissza kell fizetni.

Csajokkal meg az a tapasztalatom, hogy hiába élnek ők is szülőkkel, nem fogadnak el olyan pasit aki szülőkkel él.

2020. nov. 10. 21:26
 30/41 anonim ***** válasza:
51%

29

Nekem is ez a tapasztalatom, a nők nagyon pénzéhesek.

De ez jó dolog, mert így kiismerjük a természetüket és nem vagyunk naivak

2020. nov. 10. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!